Annons:

Nu ska dialogen med alla kommunens orterna öka

I tisdags träffades representanter för alla orter i Djursdala. Foto: Vimmerby kommun

Nu ska dialogen med alla kommunens orterna öka

Kommunen vill förbättra dialogen med kommunens tio olika orter och kommer arbeta för att bilda utvecklingsråd på samtliga orter i kommunen.
– Mötet var positivt och givande, säger Carina Östh i ett pressmeddelande.

Annons:

I oktober antog kommunfullmäktige Vimmerbys utvecklingsstrategi (SLUS) efter en omfattande process med en mängd olika personer och organisationer.

I tisdags togs nästa steg i arbetet som numera går under epitetet ”Allas Vimmerby”. Syftet är att skapa en nyskapande medborgardialog.

Kommunen vill nu stötta arbetet med att skapa tio lokala utvecklingsgrupper‚ en för varje ort i kommunen.

Alla orter fanns representerade

I tisdags fanns alla orter representerade i Djursdala när det första mötet ägde rum. Där diskuterades utvecklingsmöjligheter, utmaningar och skapandet av en Vimmerbyanda. Målet är att öka Vimmerbys attraktionskraft. ”Vi i Vimmerby kommun ska utveckla vår kommun så att vi kan må än bättre, trivas och vara stolta ambassadörer för vår kommun”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Mötet var positivt och givande och vi diskuterade kring bildandet av de lokala utvecklingsgrupperna och hur processen ska gå vidare. Vi tog ett gemensamt beslut om att varje ort ska arbeta för att sätta samman en grupp bestående representanter från föreningsliv, näringsliv, landsbygdsråd, politiker och medborgare samt att ta fram ett antal prioriterade områden som de vill utveckla på sin ort som knyter an till SLUSEN. Vi på utvecklingsavdelningen är med och stöttar och lotsar och är någon intresserad av att engagera sig på sin ort så hjälper jag gärna till med kontakten, säger Carina Östh, projektledare för SLUS-arbetet.

Nästa träff arrangeras i oktober.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt