Annons:

KLT riktar hård kritik mot Trafikverket efter ny dödsolycka

KLT riktar hård kritik mot Trafikverket efter den nya dödsolyckan.

KLT riktar hård kritik mot Trafikverket efter ny dödsolycka

En man i 30-årsåldern omkom efter en ny tågolycka på Kustpilen. Nu riktar Kalmar Länstrafik hård kritik mot Trafikverket.
– Vi har jobbat med frågan i många år, men det händer inget från Trafikverkets sida, säger Karl-Johan Bodell till TT.

Annons:

Den senaste tiden har Kustpilen varit väldigt olycksdrabbad. Den 19 januari omkom en man i en krock mellan en bil och ett persontåg vid en obevakad järnvägsövergång i Kinda kommun. I slutet av december kolliderade också ett kustpilentåg med en bil vid Målilla.

På onsdagen hände det igen. En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus efter en olycka vid Falerum utanför Västervik. Senare kom beskedet från polisen att mannen avlidit av sina skador.

På sin hemsida skriver polisen att orsaken till olyckan ska utredas. Järnvägsspåret har också åter öppnats för trafik.

TT skriver på onsdagskvällen att Kalmar Länstrafik, KLT, känner en uppgivenhet över att Trafikverket inte åtgärdar övergångarna. 

– Trafikverket har alldeles för många obevakade järnvägsövergångar. Man har inte arbetat med att stänga de här övergångarna på det sätt man borde göra, säger Karl-Johan Bodell, trafikdirektör på KLT. 

Enligt Bodell har man länge försökt få Trafikverket att åtgärda övergångarna.

– Det finns en uppgivenhet här. Vi har jobbat med frågan i många år, men det händer inget från Trafikverkets sida. Svaret vi får är brist på pengar, säger Karl-Johan Bodell.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt