Annons:

Aina Wiger är årets nyföretagare:

Aina Wiger på Hudvårdskompaniet har utsetts till årets nyföretagare i Vimmerby. Priset delades ut av Carina Östh. Foto: Ossian Mathiasson

Aina Wiger är årets nyföretagare: "Känns jätteroligt"

I april har Aina Wiger haft Hudvårdskompaniet i tre år. På den tiden har hon gått från att vara själv till att ha fem anställda. Nyss fick hon priset som årets nyföretagare 2018 på Vimmerbygalan.
– Det känns jätteroligt såklart, säger hon.

Annons:

När många börjat prata om butikdsdöden vågade Aina Wiger satsa. Snart fyller hennes företag Hudvårdskompaniet tre år – och nu prisas hon för sitt arbete med företaget som har vuxit snabbt. 

Hon är utsedd till årets nyföretagare på den prestigefyllda Vimmerbygalan.

– Det är jätteroligt såklart, det är superkul. Jag är jätteglad för det, säger Aina Wiger.

Har det funnits med i dina tankar på något sätt?

– Nej, inte alls. Jag har inte haft några såna förväntningar, jag har inte ens tänkt tanken. Jag blev väldigt överraskad. 

Blev förseningar vid flytten

I maj 2018 tog Hudvårdskompaniet beslut om att flytta till större lokaler och numera huserar de i den butikslokal Guldkorn hade tidigare.

– Det har gått bra hela tiden, men 2018 trodde vi att renoveringen av butiken skulle ta tre månader, men det tog ett halvår. Det är klart att det påverkar ganska mycket. Det blev mycket förseningar och vi var tvungna att få igenom ett bygglov som drog ut på tiden. Det är sånt som bara inte får hända, det påverkar jättemycket.

Hon tror att en stor anledning till priset är att Hudvårdskompaniet snabbt vuxit. När Aina Wiger startade 2016 var hon ensam. Nu har hon fem anställda och förutom en butik i centrala Vimmerby har hon dessutom satsat på en webshop som går bra. 

– Det är nog framför allt att vi har satsat ganska mycket och nyligen, det är inte så länge sedan vi öppnade och vi har valt att expandera personalmässigt och lokalmässigt på kort tid, säger Aina Wiger och fortsätter:

– Det finns många fina handlare i den här stan, men det är en tuff tid för många och det känns häftigt att vi har gjort den här resan trots att det pratas mycket om butiksdöden. I min typ av verksamhet är det nog ganska ovanligt att man är så här många, det är nog många som jobbar själva. Men det är klart att om man har en större affär så är man ofta fler.

"Jätteglad"

Inför galan var hon väldigt nervös – men också väldigt stolt.

– Det kändes väldigt, väldigt nervöst såklart, men jag är jätteglad att få det här priset. Jag känner en stor framtidstro.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt