Annons:

Gruppvåldtäkt på studenternas kryssningsresa

Viktor Adolfsén och Matilda Strömdahl är två av eleverna på båten. Foto: Privat

Gruppvåldtäkt på studenternas kryssningsresa

Under tisdagen och onsdagen har Vimmerby gymnasiums sistaårselever varit på studentkryssning till finska Åbo med en rad andra studenter. Men fortfarande har många killar inte fått lämna båten. Anledningen är att Polisen misstänker att en grov gruppvåldtäkt ägt rum. – Det är lite otäckt, säger Viktor Adolfsén.

Annons:

Studentkryssningen ska vara en enda stor fest för de som snart ska ut i vuxenlivet och säga adjö till skolan.

Det blev den inte för Vimmerby gymnasiums avgångselever. Natten mellan tisdag och onsdag spenderade de, tillsammans med en rad andra skolor, däribland Hultsfred, Västervik och Västerås, på en båt som gick till finska Åbo. Allt verkade vara frid och fröjd tills eleverna skulle lämna båten. 

Då fick tjejerna gå av båten – medan killarna fick stanna kvar. Fortfarande har inte alla killar från Vimmerby fått kliva av båten. Anledningen är att Polisen misstänker att en grov gruppvåldtäkt ägt rum och fyra män har enligt Aftonbladet gripits för den grova gruppvåldtäkten. Alla killar som gått av båten har kontrollerats. En av dem är Vimmerbyeleven Viktor Adolfsén.

– Vi fick gå igenom en spegelruta och så var det någon som tittade på oss. För mig tog det en och en halv timme att kliva av och det är fortfarande killar som är kvar, säger han. 

Matilda Strömdahl är en av tjejerna från Vimmerby gymnasium som behöver vänta in killarna innan bussen kan rulla hem till Vimmerby. 

– Vi visste ingenting när de började dela upp tjejerna och killarna. Vi trodde att de skulle kontrollera så vi inte hade dricka med oss. Vi hade inte hört någonting om en gruppvåldtäkt. 

Vad tänker man?

– Det är hemskt och otäckt, säger Viktor Adolfsén. 

Ett par tusen ungdomar har befunnit sig på kryssningsbåten vars arrangör är Fun Cruises. Vid 18.30-tiden skulle bussen ha gått hemåt. Kvart över nio hade bussen lämnat Stockholm. Ingen av de fyra misstänkta männen ska vara hemmahörande i kommunen, utan från andra skolor. 

Fotnot: Artikeln har uppdaterats vid 22.00.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt