Annons:

Ebba tackade nej till drömutbildningen – ska resa och jobba efter studenten

Ebba Lilja dansar ut från Vimmerby gymnasium, men det blir ingen dansutbildning redan till hösten. Foto: Simon Henriksson

Ebba tackade nej till drömutbildningen – ska resa och jobba efter studenten

Ebba Lilja kom in på Kulturama, men valde att tacka nej. I stället ska hon troligen ut och resa efter studenten.
– Jag har dansat intensivt i tre år och behövde pausa ett tag, säger hon.

Annons:

Bara den stora studentdagen återstår. Sedan är många år i skolbänken över. För en del är det självklart vad som nu händer, för andra är det ovisst.

Ebba Lilja, en av alla duktiga danselever på Vimmerby gymnasium, kom in på Kulturama men valde att tacka nej.

– Jag valde att tacka nej för att jag prioriterar vila. Jag har dansat intensivt, varje dag, nu i tre år. Jag måste pausa lite nu för att senare kanske kunna hoppa på det tåget. Jag är ganska spontan, och just nu kändes Stockholm inte rätt att välja. Men kanske om några år, säger hon.

Hon säger att det känns både pirrigt och väldigt skönt att ta studenen. Lite nervös över vad som händer när studentnatten övergår till vanlig lördag är hon också.

– Jag är mest nervös över att "förlora allt", alltså att man ska sluta träffa alla människor man vanligtvis träffar varje dag. Det gör mig också nervös att framtiden är oklar. Att plötsligt vara klar med skolan känns lite tomt. Jag känner mig ovanligt känslokall vilket leder till att jag blir lite spänd och nervös.

"Ganska velig"

Ebba Lilja tycker att det är viktigt att ha ett mål efter studenten.

– Jag tycker inte att det är viktigt att komma iväg efter gymnasiet, men jag tycker att det är viktigt att göra något. Jag tycker att det är viktigt att ha ett mål, så man inte har samma rutin i fem år efter gymnasiet. Jag vill komma någonstans och senare i livet hade jag velat plugga för att kunna jobba med vad jag vill. 

Hon tror inte att det bästa för henne hade varit att studera vidare omedelbart.

– Jag är ganska velig när det kommer till mina studier, så att börja plugga nu känns fel eftersom att jag kommer ändra mig om tre månadder. Jag vill helst jobba fysiskt samt att jag vill jobba mycket med andra människor.

Kommer du återvända till Vimmerby om du flyttar härifrån?

– I framtiden finns det absolut en chans att jag flyttar till Vimmerby. Jag är väldigt nöjd med min uppväxt och skolgång här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt