Annons:

KLART: HAN BLIR NY SAMHÄLLSBYGGNADSCHEF I KOMMUNEN

Vimmerby kommuns samhällsbyggnadschef Miklos Hathazi går i pension vid årsskiftet. Nu står det klart att Andreas Horste, nuvarande gatuchef i Vimmerby kommun, ersätter Hathazi.
– Vi har tillämpat strikt kompetensbaserad rekrytering och det är med stor glädje jag konstaterar att vi denna gång kan erbjuda tjänsten till en internt sökande med god matchning gentemot den högt ställda kravprofilen, säger kommundirektör Carolina Leijonram i ett pressmeddelande.

Annons:

Vimmerby kommun har under en tid sökt efter Miklos Hathazis ersättare som samhällsbyggnadschef. Lösningen blev alltså intern då det nu stor klart att Andreas Horste, chef för gatukontoret, tar över tjänsten.

Andreas Horste är 40 år, gift och har fyra barn. Han är född och uppvuxen i Eksjö, men bor sedan 2007 i Vimmerby. Andreas är utbildad civilingenjör vid Linköpings universitet och har efter avslutade studier arbetat som bland annat projektledare och platschef på Respond Industry AB i Storebro. I Vimmerby kommun har han sedan 2015 arbetat som chef för Gatukontoret samt tillförordnad samhällsbyggnadschef.

– Jag har under hela min tid i kommunen arbetat aktivt med just samhällsbyggnadsfrågor, vilket varit otroligt spännande. Nu hoppas jag att min erfarenhet och kompetens kan bidra med såväl utveckling som samverkan både internt och externt, säger Andreas Horste i ett pressmeddelande.

Horste tar vid tillträdet även plats i kommunens koncernledning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt