Annons:

Dottern får gå 2,9 kilometer – ”Kommunen flyttade busshållplatsen”

En förälder i kommunen är upprörd över att kommunen har flyttat en busshållplats. Foto: Pixabay/Genrebild

Dottern får gå 2,9 kilometer – ”Kommunen flyttade busshållplatsen”

En familj bosatt i Björksnäs är mäkta irriterad över kommunens agerande runt dotterns skolskjuts. Föräldern menar att kommunen flyttade busshållplatsen enbart för att dottern skulle komma under trekilometersgränsen.
– Jag tycker att det är bedrövligt, säger pappan.

Annons:

Gränsen för rätten till skolskjuts går vid ett avstånd på tre kilometer. Busshållplatsen har tidigare legat 3,2 kilometer från Björksnäs och elever har i stort sett blivit hämtade utanför porten.

Så blir det inte i år. Kommunen har flyttat hållplatsen 350 meter – precis så att Björksnäs hamnar innanför trekilometersgränsen. En elev får därmed 2,9 kilometer att traska till skolskjutsen.

– Det känns verkligen inte bra att min dotter ska gå 2,9 kilometer i kolmörker när det är djupsnö och det känns inte bra nu heller. Jag tycker att det är riktigt fult gjort av kommunen, säger pappan till den elev som berörs.

"En piss i havet" 

Föräldern har räknat fram att kommunen sparar 8 200 kronor per år med flytten medan kommunen hävdat att besparingen blir 13 000 kronor. 

– Bussen måste vända så jag tror inte att det blir den besparingen och oavsett är det en piss i havet jämfört med risken för en olycka. Vägarna här ute är inte de som skottas i första taget. Det säger kommunen att de håller med om, men beslutet står fast ändå. Kostnaden för att åka in 350 meter och och vända vid den nya busshållplatsen blir 4 800 kronor. 

Personen har pratat med både tjänstemän och kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C).

– Ingela sa först att hon tyckte att det verkade märkligt att flytta hållplatsen, men nu har hon sagt att hon står bakom beslutet.

Kommer du överklaga kommunens beslut?

– Det har jag inte bestämt ännu.

Fotnot: Här kan du läsa hur kommunen ser på beslutet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt