Annons:

Nu går Bo i pension – efter 46 år på kommunen:

Bo Palmér gjorde sin sista arbetsdag som anställd på Vimmerby kommun i dag. Foto: Privat

Nu går Bo i pension – efter 46 år på kommunen: "Jäkligt roliga år"

Han skulle bara bli där i tre månader. Det blev 46 år. På fredagen gjorde Bo Palmér sin sista arbetsdag som anställd på Vimmerby kommun.
– Det har varit jäkligt roliga år, säger han.

Annons:

Att backa bandet till början av 70-talet kan kännas långt. Det var då Bo Palmér blev anställd som pinnpojke inom kommunen. Då var tanken att han skulle jobba där i tre månader.

I dag stämplade han ut efter närmare 46 år på kommunen.

– Det känns bra. Jag är färdig och nöjd. Det handlar inte om att jag inte trivs, utan det är dags helt enkelt, säger Bo Palmér, som fyllde 65 år så sent som i lördags. 

Pensioneringen har varit planerad sedan i januari.

– Det här är sista arbetsdagen med fast anställning, men jag får vara kvar och jobba med vissa projekt. I september och oktober ska jag jobba lite med litteraturnoden och det ska bli roligt. 

"Aldrig meningen"

Bo Palmérs arbetsuppgifter har varierat under de här åren. 

– Kommunen är en stor arbetsgivare och det finns möjligheter att jobba på olika avdelningar. Det är väldigt roligt. Det blev förlängning efter mina första tre månader och sedan började jag på förrådet, blev förrådsman och sen förrådschef. Jag har fått jobba med väldigt mycket och varit med om nyexploateringar, och har fått se Vimmerby växa och nya bostadsområden komma till, som Kohagen och Hultet. Sista fem åren har jag varit på utvecklingsenheten och det har varit väldigt roligt, att jobba med tomtmarker och nya företag. 

46 år är ett bra tag. Vad känner du kring det?

– Det var aldrig meningen att det skulle bli så. Mitt mål var att bli läkare, men det blev så här istället. Jag är nöjd med mitt arbetsliv och har haft många trevliga arbetskamrater genom åren. Det har hänt mycket roligt och dråpligt, men också eländigt förstås. Det är så det blir, säger Palmér och fortsätter:

– Men kommunen har varit en fantastisk arbetsgivare. Det finns möjligheter till att göra så mycket olika arbeten och det är en anledning till att man stannat kvar. Man har fått vara på olika ställen och på utvecklingsavdelningen har det varit jättefina år. Att få jobba med Midnattssolsrallyt var en höjdare bland annat. Man har fått mycket kontakter med folk. 

Firar med bubbel

Även om han kommer fortsätta med vissa uppdrag väntar lugnare dagar runt hörnet.

– Just nu sitter och jag och min hustru i sommarstugan. I kväll blir det ett glas bubbel och njuta av det här. Jag har barn och barnbarn att ta hand om, sedan ser jag det som en förmån att man kan jobba lite till. Jag kommer sakna mina arbetskamrater och den sociala biten, men det får man ta igen på andra sätt. Jag får väl engagera mig lite mer i föreningar och sådär kanske.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt