Annons:

Västerviks sjukhus återigen bäst i AT-ranking

Västerviks sjukhus är åter bästa sjukhuset i landet när AT - läkare gör sin ranking

Västerviks sjukhus återigen bäst i AT-ranking

Västerviks sjukhus har år efter år rankats som det bästa sjukhuset i landet för AT-läkare att genomföra sin praktik på.
- Nu är man nära den absoluta toppen, säger Thomas Lavegren, övergripande studierektor för AT-läkare i Region Kalmar län.

Annons:

Årligen skickar Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) ut en enkät till samtliga AT-läkare som får sätta betyg på sin utbildningsort. Totalt är det de fyra blocken medicin, kirurgi, psykiatri och allmänmedicin som AT-läkarna får betygsätta utifrån introduktion, handledning, instruktion, utbildning, kollegialt stöd och ett sammanvägt betyg.

Bäst i länet hamnar återigen Västervik sjukhus på 15:e plats med 5,3 poäng av 6,0 möjliga. Därmed hamnar Västervik en bra bit över snittet på 4,81 för de 67 sjukhus som ingår i rankningen.

– Västervik har år efter år fått bra betyg av AT-läkarna och är också i år nära den absoluta toppen. Det är några tiondelar som skiljer, säger Thomas Lavergren övergripande studierektor för AT-läkarna inom Region Kalmar län.

Även om Länssjukhuset i Kalmar och Oskarshamns sjukhus hamnar något efter Västervik i poäng är det de sjukhusen som är bland dem som förbättrat sig mest i Sverige.

Länssjukhuset har gått upp 23 placeringar om hamnar på en 22:a plats 0,17 poäng efter Västerviks sjukhus och Oskarshamn har gått upp 20 placeringar till plats 47 med 4,5 poäng.

– Det är glädjande att se utvecklingen både i Kalmar och Oskarshamn. Nu ser vi resultat av ett flerårigt arbete för att förbättra AT-utbildningen, säger Thomas Lavergren.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt