Annons:

Skånebaserat företag ville starta verksamhet i Vimmerby:

Det Skånebaserade företaget ville starta verksamhet i Vimmerby, men läggs nu på is. Foto: Pixabay

Skånebaserat företag ville starta verksamhet i Vimmerby: "Lagts på is"

I vintras berättade DV att Skånebaserade företaget Kurera Omsorg ville starta en ny verksamhet i Vimmerby. Men det ser inte ut att bli av.
– Vi har lagt det på is, säger Magnus Kjellén.

Annons:

Det var i februari i år som Inspektionen för vård och omsorg, IVO, tog emot en ansökan om ny omsorgsverksamhet i Vimmerby. Det var det Skånebaserade företaget Kurera Omsorg som vill satsa och starta en öppenvårdsverksamhet i regionen. 

– Vi har öppenvårdsverksamhet i Skåne och nu har vi rekryterat en erfaren person i Vimmerby. Nu har vi sökt tillstånd för verksamheter i Kronoberg, Östergötland och Kalmar län. Vi kommer jobba uppsökande i de här länens kommuner och jobba mycket mot Linköping, men även Vimmerby. Den person vi har anställt bor i Vimmerby och komma utgå därifrån, sa Magnus Kjellén, verksamhetschef och ägare, till DV i februari.

"Fått stå tillbaka lite"

Planen var då att verksamheten skulle vara igång till sommaren. Så har det inte blivit. 

– Vi har lagt det på is. Vi har haft mycket att göra i Malmö och inte gått vidare med planerna på Vimmerby just nu. Vimmerby fick stå tillbaka lite och i stället utvecklar vi verksamheten i Malmö och Lund. Vi är ett litet företag och försöker hinna med det vi gör. 

Kan det bli aktuellt i Vimmerby igen?

– Inte som det ser ut nu. Det var ganska personburet då och den personen jobbar åt en annan kommun nu. Men det är mycket möjligt att det kan bli aktuellt i Småland igen och då ligger Vimmerby bra geografiskt. Det var främst närheten till Linköping som vi ville åt. Våra verksamheter är väldigt personburna och först och främst måste det vara rätt person.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt