Annons:

SKÅNEBASERAT FÖRETAG VILL STARTA NY VERKSAMHET I VIMMERBY

Ett Skånebaserat företag vill starta ny verksamhet i Vimmerby. Foto: Pixabay

SKÅNEBASERAT FÖRETAG VILL STARTA NY VERKSAMHET I VIMMERBY

Ett företag baserat i Skåne vill starta upp en ny omsorgsverksamhet i Vimmerby. Planen är att vara igång till sommaren.
– Jag hoppas naturligtvis att det ska skapa jobb, säger verksamhetschefen och ägaren Magnus Kjellén.

Annons:

I veckan tog Inspektionen för vård och omsorg, IVO, emot en ansökan om en ny omsorgsverksamhet i Vimmerby. Det handlar om det Skånebaserade företaget Kurera Omsorg som vill satsa och starta en öppenvårdsverksamhet i regionen.

– Vi har öppenvårdsverksamhet i Skåne och nu har vi rekryterat en erfaren person i Vimmerby. Nu har vi sökt tillstånd för verksamheter i Kronoberg, Östergötland och Kalmar län. Vi kommer jobba uppsökande i de här länens kommuner och jobba mycket mot Linköping, men även Vimmerby. Den person vi har anställt bor i Vimmerby och komma utgå därifrån, säger Magnus Kjellén, verksamhetschef och ägare.

Kurera Omsorg jobbar med personlig assistans, öppenvård och boende samt familje- och jourhem.

– Det vi kommer att göra är att bedriva öppenvård och det handlar om att jobba med utsluss av unga vuxna och ungdomar. Man kan säga att 18 till 24 är vår primära målgrupp. 

"Ligger centralt"

Att det ska bli någon fysisk lokal i Vimmerby är inte särskilt troligt.

– Vi jobbar individuellt utifrån varje klients behov och först och främst jobbar med vi öppenvård på individuell basis och då behövs det inte en fysisk lokal. Det här handlar mer om människor som ska slussas ut från ett boende eller killar och tjejer som av olika anledningar inte kan bo hemma. Vi gör hembesök och framför allt handlar det om daglig sysselsättning och att man ska ha någonstans att gå. Det handlar om att ordna någon form av sysselsättning, som praktik, arbete eller skola. Det är stort fokus på dagliga rutiner.

Vimmerby ligger väldigt bra geografiskt, säger Magnus Kjellén.

– Vimmerby ligger ganska centralt i Småland och Eksjö, Linköping, Rimforsa och Kisa ligger nära Vimmerby och det är en timme till många ställen. Sedan vart vårt kontor ska vara, det kan vi inte säga än. I första hand kommer vi se vart vi får lägenheter till stödboende eller boende. Ett kontor kommer vi behöva för vår personal, men inte för klienterna. 

"Tidigare varit regionchef"

Kurera Omsorg jobbar väldigt brett, säger han.

– Vi har allt från skyddat boende till assistans, men någonstans måste vi börja. Eftersom vi har erfarenhet av öppenvård, så är det det vi söker tillstånd för från IVO. Vi har även tillstånd för familjehem och för assistans, men just öppenvård i den här regionen har vi inte tillstånd för. 

Att det blir Vimmerby finns det en logisk förklaring till.

– Förklaringen är personbunden. Jag har tidigare varit regionchef för Aleris och därav har jag rekryterat en gammal anställd. 

När hoppas ni komma igång?

– Någon gång under senvåren eller sommaren, men vi kan inte säga något om handläggningstiden hos IVO.

Kan det innebära några nya jobb i området?

– Det hoppas jag naturligtvis att vi får så mycket uppdrag att det går så bra för oss att vi kan växa. Framför allt på assistanssidan, att vi kan växa där. Där finns det nog en stor efterfrågan, det finns många LSS-boenden kring Vimmerby, men många brukare behöver assistans i sina hem. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt