Annons:

EXTRA: KOMMUNDIREKTÖREN TILLBAKA I TJÄNST

Vimmerbys kommundirektör Carolina Leijonram är nu åter i tjänst efter sin sju veckor långa sjukskrivning. Ännu så länge är det dock i ytterst begränsad omfattning och i enlighet med den rehabplan som är upprättad. Foto: Simon Henriksson

EXTRA: KOMMUNDIREKTÖREN TILLBAKA I TJÄNST

Efter sju veckors sjukskrivning är Vimmerbys kommundirektör, Carolina Leijonram, nu åter i tjänst. Inledningsvis i rehabfasen arbetar Leijonram inte från stadshuset.
– Det gäller att vara försiktig, säger kommunfullmäktiges ordförande Leif Larsson.

Annons:

Det är nu en och en halv månad sedan, 3 september, som kommundirektör Carolina Leijonram sjukskrev sig på grund av de arbetsmiljöproblem som då rådde i stadshuset i Vimmerby.

I kväll kan vi berätta att Leijonrams resa tillbaka till ett fungerande arbetsliv har börjat och att hon nu åter är i tjänst – om än inledningsvis i ytterst begränsad omfattning.

KF-ordföranden bekräftar

Detta bekräftas även av Leif Larssons (C), som i egenskap av kommunfullmäktiges ordförande är den från arbetsgivarens sida som ansvarar för Carolina Leijonrams rehabilitering.

– Normalt sett kommenterar vi inte enskilda sjukdomsfall, men jag kan bekräfta att Carolina, i enlighet med den rehabplan som upprättades för flera veckor sedan, är tillbaka i tjänst.

Hur mycket jobbar hon nu i början?

 – Det kan jag inte gå in på. Vi följer rehabplanen, och det gäller att vara försiktig.

Jobbar Carolina från stadshuset eller hemifrån?

– Inledningsvis jobbar hon inte från stadshuset och är alltså inte tillgänglig för det dagliga arbetet. Det är fortfarande Marie Halldén som är tillförordnad kommundirektör.

Kan du säga något om när Carolina förväntas kliva in på sin ordinarie position igen?

– En rehabplan följs upp kontinuerligt och man vet aldrig vad som händer på resans gång, så det är inget jag varken kan eller vill uttala mig om. Det är jag som har ansvaret för hennes rehabplan och arbetsgivarens ansvar är att lotsa henne in i arbete så fort som möjligt och på bästa sätt, men som alltid i sådana här fall handlar det om att skynda långsamt.

"Hänger inte ihop"

Vikarierande kommunalrådet Niklas Gustafsson (M) säger att Leijonrams återkomst till arbetet inte har att göra med att Ingela Nilsson Nachtweij (C) avgått från kommunalrådsposten.

– Det hänger inte ihop med Ingelas avgång. Jag ser att det är jätteskönt att hon är på väg tillbaka, hon behövs för kommunen, säger Gustafsson.

Vi har sökt Carolina Leijonram för en kommentar.

Micael Rundberg

Simon Henriksson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt