Annons:

  • Mark Levengood berättade om när han blev utskälld av Astrid Lindgren. Foto: Simon Henriksson

Levengood: "Då blev jag utskälld av Astrid Lindgren"

Mark Levengood var på Stadshotellet under "Vimmerby berättar" och roade publiken. Samtidigt passade han på att berätta om den gång han blev utskälld av Astrid Lindgren.

Annons:

Den sista dagen av "Vimmerby berättar" var precis som de andra späckade med programpunkter. En av de allra sista punkterna var författaren och programledaren Mark Levengood. Han roade publiken med en mängd olika berättelser från sitt liv.

Bland annat den om när han blev utskälld av Astrid Lindgren.

– Som ung reporter skickades jag iväg för att intervjua Astrid Lindgren. Min morfar sa att Astrid bara brydde sig om kossor och inte bönder, så jag frågade det. Då skällde Astrid ut mig, sa han och drog ned skratt.

Med åren utvecklade de en personlig relation med varandra.

– Efter ett uppträdande skulle jag skjutsa hem Astrid och då sa hon att hon ville dricka öl. Så då gjorde vi det, sa han.

Rymde till Salzburg

Under sitt framträdande på "Vimmerby berättar" var Levengood inte tyst i många sekunder och berättelserna avlöste varandra, om både det ena och det andra. Som den gången han som 16-åring rymde till Salzburg.

– Jag var besatt av Sound of Music. 

Han tog sig till inspelningsplatsen – ett nunnekloster – och tog sig in. Först när han var där insåg han att han gjorde inbrott och gjorde allt för att ta sig därifrån. 

Mark Levengood pratade även om ett Sverige som byggdes av folkhemmet, men som tänker likadant fast folkhemmet är borta. Det blev en intressant stund, där besökarna både fick skratta, känna igen sig och reflektera. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt