Annons:

AF-anställd anklagades för sexuella trakasserier – nu är interna utredningen klar

En anställd på Arbetsförmedlingen i Hultsfred har anklagats för sexuella trakasserier mot kvinnliga kollegor. Nu är den interna utredningen klar.

AF-anställd anklagades för sexuella trakasserier – nu är interna utredningen klar

Den man på Arbetsförmedlingen i Hultsfred, som av minst två kvinnliga kollegor har anklagats för sexuella trakasserier, får en varning av sin arbetsgivare men får jobba kvar på myndigheten. Detta enligt uppgifter till vår tidning. Ansvarige chefen Lars Borgemo vill inte kommentera fallet i nuläget.
– Vi kan inte säga något om det, säger han.

Annons:

I slutet av september rapporterade vi om att en medarbetare på Arbetsförmedlingen i Hultsfred utreddes för sexuella trakasserier.

De sexuella trakasserierna mot kvinnliga kollegor ska, enligt anklagelserna som riktats mot mannen, ha pågått sedan 2015 och ska ha bland annat ha bestått av kärleksförklaringar och sexuella förslag via sms. Via snapchat ska mannen, enligt kvinnornas redogöresler, också ha skickat sexuella inviter och bilder på sitt könsorgan till flera kvinnliga anställda. Mannen har inte velat ställa upp på en intervju, men nekat till anklagelserna. 

En incidentrapport ska då ha lämnats in och minst två kvinnor ska ha vittnat om de sexuella trakasserierna.

Utredningen klar 

Under utredningstiden har mannen jobbat kvar inom Arbetsförmedlingen, men flyttats till ett annat kontor i länet. Han ska inte heller ha varit tillåten att besöka myndighetens kontor i Hultsfred.

Nu är Arbetsförmedlingens interna utredning klar, men något besked om vad den har landat i lämnas inte ut.

– Vi har kommit vidare och själva utredningsfasen är klar. Nu är vi i en bedömnings- och beslutsfas. Tills den är klar gäller sekretess, säger Lars Borgemo, chef för Arbetsförmedlingen i norra Kalmar län.

När tror du ett denna ”bedömnings- och beslutsfas” är klar?

 – Inom kort.

Handlar det om dagar, veckor eller månader?

 – Min bedömning som arbetsgivare är att den delen förhoppningsvis kommer vara klar inom ett par veckor.

Enligt uppgifter till oss ska ett beslut redan ha fattats av er i ledningen, och att det landat i en varning samt att mannen tillåts arbeta kvar på Arbetsförmedlingen. Stämmer det?

 – Jag har inga kommentarer till det. Vi kan inte säga något om det.

Ett hastigt påkommet möte ska ha även hållits i slutet av förra veckan sedan det läckt ut att ledningen skulle ha beslutat om att låta mannen få stanna på myndigheten. Är det korrekt?

 – Jag säger ingenting om det.

Gäller förbudet för mannen att vistas på kontoret i Hultsfred fortfarande?

– Jag säger inget om det heller, avslutar Lars Borgemo.

Enligt uppgifter till oss är ingen polisanmälan gjord i ärendet.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt