Annons:

M+KD ger Vänsterpartiet sitt stöd för missförtroendeförklaring mot Eva Nordmark

Vänsterpartiet har fått gehör för sitt förslag om att Moderaterna ska stödja dem om en misstroendeförklaring mot Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Annons:

Det var få som trodde att Moderaterna skulle stödja Vänsterpartiet, när de ställde frågan om även Moderaterna skulle vara med att kräva en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Nu har Västerpartiet fått ett ja på den frågan och Moderaterna tar även med sig Kristdemokraterna som också stödjer en misstroende förklaring.

Tomas Kronståhl, riksdagsman för socialdemokraterna från Västervik säger så här om det uppkomna läget.

- Det är märkligt att både M och KD stöder det här förslaget, då det gäller Arbetsförmedlingen, som de själva tillsammans med SD var med om att slakta.

Han säger att Arbetsförmedlingen just nu genomgår en stor förändringsprocess men att det är viktigt att alla oavsett var de bor har möjlighet till den servicen som Arbetsförmedlingen kan ge.

- Vänsterpartiet vill inte ha några privata aktörer som utför det arbete som Arbetsförmedlingen gör idag, medan både M och KD vill att mer av Arbetsförmedlingens arbete ska privatiseras.

Hur känns det här beskedet?

- Regeringen har till på tisdag att ge ett svar till både M och KD anser de partierna att det inte är tillräckligt bra så kommer de att stödja Vänsterpartiet. Det är klart att det inte är roligt när det blir så här, säger Tomas Kronståhl.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt