Annons:

Utvecklande utbildning inledd för lokala företagare

En kurbitsutbildning med lokala företagare i Hultsfreds och Vimmerby kommun har inletts. Foto: Ossian Mathiasson

Utvecklande utbildning inledd för lokala företagare

Åtta lokala besöksnäringsföretag från Hultsfreds och Vimmerby kommun är med in i en ny kurbitsutbildning för att utveckla sig själva och sina företag. 
– Det är inget hittepå utan en bra metod med vanlig affärsutveckling, säger Christina Thorstensson, processledare för kurbitsutbildningen. 

Annons:

Det var Region Kalmar län som gjorde en upphandling för några år sedan med fokus på att genomföra sex olika kurbitsutbildningar. Två grupper, en på Öland och en i Västervik, är genomförda och nyligen påbörjade åtta besöksnäringsföretag (tio personer) från Hultsfreds och Vimmerby kommun en kurbitsutbildning och hade sin första träff på Målilla älgpark. 

Christina Thorstensson från organisationen Kurbits håller i processen kring affärsutvecklingen. Kurbits hjälper företagare att öka sina möjligheter till tillväxt samtidigt som förutsättningar skapas till nya affärer och samarbete.

– Var och en av företagarna har sin egen målsättning men vi säger rent generellt att de ska bli bättre på det de redan kan. På första mötet sa företagarna att de vill bli inspirerade, få nya idéer till verksamheten, träffa andra att bolla sina idéer med och ständigt vara i utveckling, säger Christina Thorstensson. 

Första träffen är avverkad

Region Kalmar läns projekt ”Växande besöksnäring” pågår till 2020 och går ut på att få näringen att växa. Totalt kostar projektet 13 miljoner kronor där hälften är från EU:s regionala fond. 

– Det är den sjätte gruppen som jag ansvarar för och här har vi boendeanläggningsföretag och aktivitetsföretag. De har något gemensamt i att alla jobbar med turismnäringen, säger Thorstensson. 

Den första av totalt sex träffar var på Målilla älgpark och gick under rubriken ”Mitt företag nu och i framtiden”. 

– Vi försöker vara hos varandra i den här gruppen, vilket gör att man lär sig saker av varandra. Man kan kanske tycka att man skulle kunna göra det på neutral plan också men det blir inte samma sak. På första träffen satt företagarna med olika övningar och vi pratade om vad man har för mål med verksamheten. En del har sina mål i huvudet och här handlar det om att få ner dessa tankar på ett papper så vi kan prata om dem. Det kan vara att man till exempel ska öka omsättningen, öka antalet anställda eller kunna leva på företaget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt