Annons:

Här är kungens julklapp till smalspårsjärnvägen

Carl XVI Gustaf har beviljat stöd till smalspårsjärnvägen. Foto: MostPhotos

Här är kungens julklapp till smalspårsjärnvägen

Smalspårsjärnvägen mellan Hultsfred och Västervik får nu stöd av självaste kung Carl XVI Gustaf. Det är ett stöd från Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur.

Annons:

Stiftelsen Konung Gustaf VI Adolfs fond för svensk kultur ger anslag till svensk humanistisk forskning och kulturminnesvård. Under 2019 har 6,5 miljoner kronor fördelats på 172 av 309 inkomna ansökningar.

Två ansökningar har beviljats till smalspårsjärnvägen.

– Vi har beviljats 100 000 kr av de totalt 180 000 kr det kostar att byta delar av el- och signalkablar för signalanläggningarna i Ankarsrum, säger Daniel Niklasson, banansvarig vid Förvaltnings AB Smålandsbanan som äger och ansvarar för driften av järnvägen.

Dessutom har Tjustbygdens Järnvägsförening, som ansvarar för trafik och fordon, beviljats 100 000 kronor till åtgärder på axlarna till ett av föreningens ånglok, som just nu är under renovering i Västervik.

Smalspårsjärnvägen är glada över julklappen från kungen.

– Det är mycket värdefull stöttning för verksamheten. Denna typ av extra stöd gör att vi snabbare kan genomföra viktiga åtgärder både på infrastrukturen och fordonen. Tillsammans med pågående EU-projekt gör bidragen att vi ytterligare kan förbättra både reseupplevelsen och driftsäkerheten inför kommande säsong, säger Daniel Niklasson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt