Annons:

Han är ny chef på lokala företaget:

BoKlok har fått en ny fabrikschef. Robert Gurbin tar över skutan. Foto: Pressbild

Han är ny chef på lokala företaget: "Känns väldigt roligt"

Tidigare fabrikschefen Mikael Lundin lämnade för nya äventyr. Nu är det klart att Robert Gurbin blir ny fabrikschef på BoKlok i Gullringen.
– Det känns väldigt bra och väldigt roligt, säger han.

Annons:

I november kunde Dagens Vimmerby berätta att Mikael Lundin lämnar sin tjänst som fabrikschef för BoKlok i Gullringen. Hans sista arbetsdag är den 14 januari.

Nu är det klart vem som ska ta över. 

Det blir Robert Gurbin, 46, som närmast kommer från rollen som vice vd och fabrikschef för Zenergy AB huserat i Skillingaryd. I just Skillingaryd har Gurbin sitt hem och sin familj.

– Jag kommer att veckopendla till att börja med och ha någon övernattningslägenhet i Vimmerby. Jag har pendlat en del förr och det kommer funka ett tag, men sedan kommer det bli en diskussion med familjen. Jag är seriös i mitt åtagande både för min del och för arbetsgivaren så kommer vi överväga att flytta till Vimmerby, säger Robert Gurbin.

Han har tidigare jobbat med konsultuppdrag och också nyligen studerat på universitet i Jönköping. För ett antal år sedan var han chef på BTT Plåt i Kisa. 

– Jag blev uppmanad av en firma att söka det här jobbet och kom med i den processen. Därefter blev jag utvald kandidat och vi fann tycke för varandra. 

Varit i husbranschen

Att bli ansvarig för BoKloks hårdsatsande fabrik i Gullringen ser han som mycket spännande.

– Det känns väldigt bra och roligt. Jag känner till Skanska bra och har arbetat med dem som kund tidigare. BoKlok är ett dotterbolag och det finns många rutiner som följer med uppifrån och ned från moderbolaget.

Hur är relationen till husbranschen i övrigt?

– Jag har arbetat där i fem år. Allt är relativt, de som har koll på allvar i branschen har jobbat i 20-30 år. Min bakgrund är mer industriell och det har gett mig en viss bakgrund av hur man utformar och industrialiserar arbetet, det här med Lean-anda, effektivitet och flöde samt flexibilitet mot kunden. Till just Gullringen har jag ingen särskild relation.

"Väldigt positiv"

Han tillträdde officiellt sitt nya arbete den 12 december. Mikael Lundin kommer vara kvar under en överlämningsperiod.

– Jag har bara varit där en kort tid, men jag är väldigt positiv. Det är stora investeringar och projekt som jag tillsammans med personalen kommer att verkställa. Investeringarna pågår och ska pågå under flera år. Jag är väldigt positivt och glad och känner att jag har fått ett fint bemötande från personalen, ledningen och moderbolaget. De har hjälpt att instruera mig och jag det har känts bra när jag träffat koncernledningen i Malmö.

Hur ser du på avmattningen i konjunkturen?

– Det finns alltid de som har mer eller mindre att göra. BoKlok är långt framme i sitt tänk och producerar nästan helt färdiga produkter i fabriken som snabbt kan etableras ute på fält. Det är ett framgångskoncept och det ska utvecklas och förädlas vidare. Det kommer alltid finnas behov och möjligheter och de som är med och är hungriga, till ett bra marknadspris, kommer alltid ta den del av kakan som finns, säger Robert Gurbin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt