Annons:

Matz får in en femte film på SVT:

Matz Eklund har fått in en femte film på Sveriges Television. Foto: Pressbild

Matz får in en femte film på SVT: "Känns jättestort"

Fem filmer har nu Vimmerbyfilmaren Matz Eklund fått in på Sveriges Television. Nu är det klart att hans dokumentär om The Boppers visas i början av januari. – Det känns jättestort, säger han.

Annons:

Filmaren Matz Eklund, som bor i Björksebo mellan Vimmerby och Vena, kommer kunna njuta av ännu en egen produktion på SVT.

Den 8 januari kommer hans nya dokumentär om gruppen The Boppers visas. Boppers slog igenom i slutet av 70-talet och debutplattan med coverlåtar sålde 450 000 exemplar. Bandet blev mycket populärt och sålde ut folkpark efter folkpark. I dokumentären skildras vännernas resa från den typ av musik de tidigare spelade till 50-talsmusik med rock´n roll. 

Bland rösterna från musik- och nöjesbranschen som berättar varför Boppers slog igenom på det sätt de gjorde finns Ola Håkansson, Clabbe af Geijerstam och Lasse Anrell.

– Bandet är till viss del splittrat numera, vilket gjorde det svårt att jobba med dokumentären. De har olika syn på en del och det kommenteras i filmen, men jag går inte in i detalj på det. Jag gör min historia om bandet, musiken och med fokus på deras stora genombrott, säger Matz Eklund. 

"Känns jättestort"

Filmen har Eklund jobbat på i två år och han har fått med både de två kvarvarande originalmedlemmarna Mats Lagerwall och Ingemar Wallén samt den avhoppande ex-frontmannen Peter Jezewski. I dag består bandet av de två originalmedlemmarna samt Kenneth Björnlund och Surjo Benigh.

– Det har varit en väldigt rolig dokumentär att göra. Boppers var så stora under en period och jag tror att många kommer uppskatta att titta på den. 

Dokumentären om kultbandet blir den femte Matz Eklund får in på SVT.

– Det känns jättestort och jätteroligt. Första gången var det otroligt häftigt. Nu börjar man bli van, men det känns fortfarande jättestort. 

Nu jobbar han med flera andra projekt parallellt. Han är även överens med SVT om en sjätte film, men vilken det är vill han inte avslöja.

– När man har fått in fem blir det förstås enklare och enklare. Jag jobbar med en till utöver det och hoppas få in den också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt