Annons:

  • Framtidsmässa lyfte fram möjligheter på hemmaplan

    Camilla Karlsson, Tuva Svensk och Frida Rydell var med och arrangerade Frammismässan på Vimmerby gymnasium. Foto: Ossian Mathiasson

  • Framtidsmässa lyfte fram möjligheter på hemmaplan

Framtidsmässa lyfte fram möjligheter på hemmaplan

Framtidsmässan på Vimmerby gymnasium gav ungdomarna chansen att vägledas och inspireras inför kortsiktiga och långsiktiga val. 
– Några vill veta vad det finns för studier efter gymnasiet och andra vill veta vad det finns för sommarjobb, säger Camilla Karlsson, fritidsledare på Fabriken. 

Annons:

Frammismässan har arrangerats i Vimmerby sedan 2014 och fokuserar på att få till ett möte mellan ungdomarna och företagen inför kommande sommarjobb eller framtida jobb. Mässan på Vimmerby gymnasium lockade 22 utställare och det var både företag, utbildningssamordnare och UF-företag som ställde ut. 

– Jag tror att det var en intressant dag för eleverna med att gå runt och titta på vilka möjligheter det finns till jobb och vidare studier i Vimmerby kommun, säger Camilla Karlsson. 

"En del har klara mål"

Det är andra året som Camilla Karlsson är med och arrangerar Frammismässan tillsammans med en ungdomsgrupp från gymnasiet. 

– Mässan startade med att det var ett projekt från en ungdom som ville visa på, utifrån LUPP-enkäten, att det finns möjligheter att studera och jobba kvar i Vimmerby kommun. Man behöver inte flytta härifrån, säger Camilla Karlsson. 

Vad fick du för reaktioner från eleverna under mässan?

– Det var blandat. En del har klara mål för vad man vill göra efter gymnasiet och en del tänker mest på vilket sommarjobb man ska ha till sommaren. Det finns möjligheter för företagen att rekrytera till sommaren och för eleverna att hitta ett sommarjobb.

"Borde vara fler sådana dagar"

Tuva Svensk och Frida Rydell går första året på Vimmerby gymnasium och har varit med i arbetet att göra mässan möjlig. 

– Jag tycker faktiskt att det borde vara fler sådana dagar, säger Frida Rydell.

Tuva Svensk håller med: 

– Det är en bra chans för UF-företagen att visa upp sig och det är bra för de som vill skaffa sig ett sommarjobb, säger Tuva Svensk. 

De två gymnasieeleverna är även med i Mukonoprojektet och besökte Mukono under höstlovet.

– När vi gick med i det här projektet i höstas och berättade om det för våra vänner så var det ingen som visste något om det. Nu får vi chansen att visa för hela skolan om projektet handlar om. Vi har med oss bilder så eleverna får en bild av hur det är, säger Tuva Svensk.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt