Annons:

  • Lena Kidsten överlämnar ordförandeklubban till Petra Dahlström Wall. Foto: Simon Henriksson

  • Petra Dahlström Wall känner sig motiverad inför uppgiften.

Hon tar över ordförandeklubban efter Kidsten: "Känns jättespännande"

Kommunal har fått en ny ordförande efter mångårige Lena Kidsten. På torsdagskvällen valdes Petra Dahlström Wall till ny ordförande i sektionen.
– Det känns jättespännande och som en stor utmaning, säger hon.

Annons:

Tidigt på 2000-talet blev Lena Kidsten ordförande för Kommunal i Vimmerby. Efter snart 20 år vid posten tyckte hon att det var dags att föra ansvaret vidare. 

Nu är det klart att det blir Petra Dahlström Wall som tar över den viktiga rollen. 

– Det känns jättespännande och som en stor utmaning. Det är också lite skrämmande när man aldrig varit inne på det här viset. Jag har jobbat i sektionen ett tag, så jag har viss insyn kring vad en ordföring gör, men det känns ändå som att det är väldigt nytt för mig. Jag är väldigt glad över att ha Lena kvar på sektionen, så att jag kan luta mig mot henne i början, säger Petra Dahlström Wall. 

Vad är det som driver dig?

– Arbetsmiljö är ett stort fokus för mig som jag har jobbat mycket med. Att kunna göra skillnad för våra medlemmar i alla våra yrken driver mig. Det är jätteviktigt, tycker jag. 

Fackligt aktiv länge

Petra har varit fackligt aktiv i många år. 

– Jag har varit arbetsplatsombud och skyddsombud i många år och också huvudskyddsombud i många år. På sektionen har jag varit aktiv lite mer än ett år. 

Men det var inte helt givet för henne att tacka ja. 

– När jag fick frågan om nomineringen var det inget givet ja från min sida. För mig är det väldigt viktigt att gå in med öppna ögon i det jag gör, jag kan inte bara säga ja. Jag fick betänketid och tog kontakt med andra som har uppdraget och diskuterade med dem och fick reda på vad det innebär. Då kände jag att det här vill jag prova. 

Hur känns det nu precis efter att du blivit vald?

– Det känns jättebra och i stället för det här nervöspirret känner jag pirret av att jag nu ska börja med den här utmaningen. Jag har jobbat hela dagen, sovit dåligt i natt och varit trött hela dagen, men nu kan jag sitta och le. 

"Görs tillsammans"

I Vimmerby finns det cirka 900 medlemmar och Petra Dahlström Wall tycker att det är en sektion som mår bra. 

– Vi har en bra sektion och det gäller både oss som jobbar funktionellt och medlemmarna. Vi har bra stämning. Men vi har mycket att jobba med, det är många medlemmar som har det tufft. Jag upplever att medlemmarna börjar bli mer och mer engagerade och det behöver vi. Det här är inte något som en ensam person gör, utan det gör vi tillsammans. Vi är alla lika mycket värda och och alla har lika mycket rätt att säga till om. Det är tillsammans vi är starka och jag känner att vi har medlemmarna med oss.

Kommunal har ett nationellt mål om att vara 600 000 medlemmar år 2030. Nu är man drygt 500 000. 

– Viktiga frågor blir kollektivavtal som ska omförhandlas och vikten av att organisera sig är bland det allra viktigaste. 

Kommer du sitta lika länge på posten som Lena Kidsten?

– Så tänker inte jag. Jag vill göra ett bra jobb som ordförande och göra gott för Kommunal.  

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt