Annons:

Miljonregn över 78 före detta anställda på Storebro Bruk

78 tidigare anställda vid Storebro Bruk, som gick i konkurs 2012, får nu dela på över åtta miljoner kronor från en personalstiftelse.

Miljonregn över 78 före detta anställda på Storebro Bruk

De 80-talet personer som var anställda vid tidpunkten då Storebro Bruk gick i konkurs 2012 föreslås få en fin julklapp i år. De kan nämligen komma att få dela på åtta miljoner kronor som finns kvar i en personalstiftelse som ska avvecklas. Detta enligt Vimmerby-advokaten Johan Rosén, som har arbetat med ärendet på uppdrag av styrelsen.

Annons:

Sommaren 2012 gick Storebro Bruk AB i konkurs. Detta till följd av moderbolagets och flera andra av dess dotterbolags ekonomiska situation.

2015 inledde Länsstyrelsen i Östergötland en utredning om vad som skulle hände med företagets personalstiftelse Källviken.

2016 beslutades att stiftelsen skulle likvideras, ett jobb som nu börjar närma sig sitt slut.

8,3 miljoner i kapital

– Källviksstiftelsens stora tillgång har varit jord- och skogsbruksfastigheter. När vi nu har sålt allt finns det ett kapital på 8,3 miljoner i stiftelsen, berättar Johan Rosén, som har arbetat med ärendet på uppdrag av styrelsen för Källviksstiftelsen.

– Styrelsens förslag är nu att de 78 personer som var anställda vid Storebro Bruk AB då företaget gick i konkurs ska få dela på pengarna. Det är kallat till ett stormöte den 3 mars. Därefter har berörda personer fyra veckor på sig att överklaga, berättar Johan Rosén.

Fin julklapp

Pengarna kommer, enligt Rosén, betalas ut som lön i december, och när alla skatter och avgifter är betalda handlar det om ett nettobelopp på 43 330 kronor.

– Det blir en fin julklapp till de 78, som till största delen bor i Vimmerby och Hultsfreds kommuner, säger Johan Rosén.

I december 2021 beräknas Källviksstiftelsen formellt ha upphört.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt