Annons:

PATIENT FICK ÖVERDOS AV SJUKHUSET

En patient fick för höga doser av smärtstillande läkemedel, chefsläkare anmäler till IVO.

PATIENT FICK ÖVERDOS AV SJUKHUSET

En patient som led av svåra ryggsmärtor hade en cocktail av olika mediciner för att dämpa smärtan, ändå skrev en läkare vid Universitetssjukhuset i Linköping ut ytterligare ett smärtstillande läkemedel. Vid samtal över telefon uppmärksammade läkaren att patienten talade sluddrigt och skickade denne till akutmottagningen i Västervik.

Annons:

Patienten som bor i Västervik har i flera år haft svåra ryggsmärtor och för att få smärtlindring har sex olika smärtstillande läkemedel satts in. Vid ett besök i oktober, på Universitetssjukhuset i Linköping, fick patienten ytterligare ett smärtstillande läkemedel utskrivet.

En månad senare hade läkaren och patienten ett samtal i telefon, där patienten talade sluddrigt, vilket fick läkaren att skicka patienten till akuten i Västervik. Där konstaterades att patienten led av överdosering av smärtstillande läkemedel.

Chefsläkaren vid Linköpings universitetssjukhus gjorde en anmälan till IVO, Inspektionen för Vård och Omsorg.

Enligt anmälan fanns det risk att patienten skulle drabbas av andningsdepression och det fanns risk för vitala organ, med så höga doser av smärtstillande läkemedel.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt