Annons:

Butik i Vimmerby blir kontantfri:

Butiken i Vimmerby blir nu kontantfri. Foto: MostPhotos

Butik i Vimmerby blir kontantfri: "Främst för säkerheten"

Butiken i Vimmerby blir snart kontantfri. Den främsta anledningen är personalen och kundernas säkerhet.
– Jag tror att det blir blandade reaktioner, säger Granngårdens butikschef Emil Andersson.

Annons:

Från och med den 1 april i år blir Granngården i Vimmerby helt kontantfri. På sin Facebooksida skriver butiken att beslutet att inte längre hantera kontanter tas "för din trygghet och vår miljö. Välkommen att handla hos oss med andra betalmedel". 

– Det är en del butiker inom Granngården som slutar med kontanter nu. Dels vi, Oskarshamn och Kalmar, säger Emil Andersson, butikschef för Granngården i Vimmerby.

Varför gör ni det?

– Det är framför allt säkerheten det handlar om. Det finns också ett miljötänk bakom, det är en del transporter som tillkommer för att hantera kontanter. 

"Blandade reaktioner"

Emil Andersson tror att reaktionerna kommer bli blandade. 

– Vi har en kundbas som handlar med kontakter, men det är också många som slutar med det. Det är inget nytt under solen som man brukar säga. Jag tror att reaktionerna blir blandade, en del positivt och en del som ser det som tråkigt. Jag vet att responsen på andra platser var blandade. Det finns ett klientel som använder kontanter i större utsträckning och de drabbas tyvärr hårdare. Men samtidigt måste jag, som butikschef, tänka på säkerheten för personalen och kunderna. Jag tror att det kommer bli blandade reaktioner. 

Märker ni av en stor minskning av användandet av kontanter?

– Absolut. Jag började här i maj, men har jobbat inom handels i tio år och de fem senaste åren har det varit en drastisk minskning, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt