Annons:

  • Odalparkeringen stängs med bom efter buskörning:

    De bilburna ungdomarna har inte längre möjlighet att nyttja Odalparkeringen i Vimmerby. Ansvarigt fastighetsbolag har bommat igen parkering med bom och mer staket. Foto: Ossian Mathiasson

  • Odalparkeringen stängs med bom efter buskörning:

Odalparkeringen stängs med bom efter buskörning: "Ingen lekplats"

Den stora parkeringen vid Granngården och Lantmännen är frekvent besökt av bilburna ungdomar. Nu har fastighetsägaren bommat igen parkeringen för att slippa fortsatt buskörning.
– Det är synd om ungdomarna som kanske inte har någonstans att vara på men ytan är ingen ungdomsgård, säger Dan Edlund från fastighetsbolaget Mokullan AB, som är ett dotterbolag till Vimmerby Tidning och Tryckeri ekonomisk förening. 

Annons:

I flera år har ungdomar hållit till på den stora parkeringen vid Granngården och Lantmännen i Vimmerby, som i folkmun benämns som Odalparkeringen, under kvällar och nätter. 

Sedan en tid tillbaka är parkeringen stängd kvälls- och nattetid. Fastighetsbolaget Mokullan AB, ett dotterbolag till Vimmerby Tidning och Tryckeri ekonomisk förening, har placerat en bom och staket vid infarten som stängs automatiskt efter stängning på vardagar och lördagar. 

Tröttnat på buskörningen

Det är raka besked från Dan Edlund när Dagens Vimmerby kontaktar honom om varför de har vidtagit en sådan åtgärd. 

– Det har varit alldeles för mycket buskörning, säger Dan Edlund. 

Kommer det som en nyhet för er?

– Nej, problematiken har funnits länge och det har uppstått lite påkörningar och hyresgästerna (Granngården och Lantmännen) känner sig otrygga eftersom de har dyra grejer på området. Ungdomarna har även kört på någon port och varit uppe på taket och stängt av ventilationen, det räknas som olaga intrång. Tyvärr är vi tvungna att sätta upp en bom. Jag förstår att ungdomarna tycker att det är utmanande att ha en sådan stor, fin och fri yta att köra på men det är inte rätt ställe.

Hade ungdomarna fått fortsätta om de hade skött sig bättre?

– Det är ingen som ska vara där och sköta sig överhuvudtaget. Det är privat mark så vi är tvungna att göra någonting men det är inte gratis.

"Förekommit mycket nedskräpning"

Det finns också ett antal händelser på parkeringen med bilar som både har kolliderat och fattat eld av olika anledningar. Även nedskräpningen, som ofta upptäcks på morgonen, och alla däckspår i asfalten har fått fastighetsbolaget att agera.

– Det har förekommit mycket nedskräpning. Det är inte roligt för kunderna att mötas av det samtidigt som våra fastighetsskötare har fått utföra städning. Det går inte att de ska hålla på med det längre. Det blir för mycket jobb och kostnader för oss, säger Edlund. 

Kan det hända att ni tar bort bommen om det lugnar ner sig?

– Nej, det kommer aldrig lugna ner sig. De kommer tillbaka om man öppnar igen. Det är en sådan fin yta men det är ingen lekplats, så illa är det, säger han och fortsätter:

– Vi måste skydda våra hyresgästers egendom och vår egen egendom också naturligtvis. 

Har ni haft någon kontakt med de bilburna ungdomarna om situationen?

– Det är ingen av oss som är där på nätterna. Vi har varken tid eller lust att fara omkring där på natten. Vissa kvällar är det hundratals personer på parkeringen och polisen kan inte åka dit och se till att allt går rätt till. Då får det bli denna lösning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt