Annons:

Så mycket pengar får litteraturnoden:

Litteraturnoden i Vimmerby får 932 000 kronor från Kulturbudgeten 2020. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Så mycket pengar får litteraturnoden: "Unikt i världen"

Litteraturnoden i Vimmerby tilldelades 932 000 kronor i regionens Kulturbudget för 2020. Positivt, tycker lokala politiker. 
– Det är ett viktigt tillskott i arbetet med litteraturutveckling i stort men ger också möjlighet för ökad läs- och skrivutveckling inom bland annat skolans verksamheter, säger Jacob Käll (C).

Annons:

I går beskrevs det hur Kulturbudgeten 2020 fördelas och hur mycket pengar de olika verksamheterna i länet får. Litteraturnoden i Vimmerby får 932 00 kronor ur den samlade potten av statliga och regionala medel.

Peter Högberg (S), kommunpolitiker i Vimmerby och aktiv inom Region Kalmar län, menar att pengarna fördelats på goda grunder.

– Det är viktigt för regionen att kulturen finns i hela länet, därför är det också naturligt att Vimmerby tilldelats litteraturuppdraget i stort. Genom den bakgrund Vimmerby har kopplat till Astrid Lindgrens författarskap är Vimmerby unikt inte bara i länet, utan också i Sverige – och världen, säger han.

Jacob Käll (C), ordförande i kommunstyrelsen, är också positiv.

– Beslutet ger tyngd åt det pågående litteraturuppdrag som Vimmerby kommun tilldelats av Region Kalmar län. Det är ett viktigt tillskott i arbetet med litteraturutveckling i stort men ger också möjlighet för ökad läs- och skrivutveckling inom bland annat skolans verksamheter, säger Jacob Käll (C).

Karin Helmersson (C), regionråd med ansvar för regional utveckling, menar att det är klockrent att regionen valt att förlägga länets arbete kring litteratur i Vimmerby.

– Dels med tanke på det kulturarv som finns, men också för det engagemang och den kunskap som finns där. Vi vill fortsätta detta arbete och tog i går ett beslut om fortsatt finansiering, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt