Annons:

Anna tar

Många kunder drar sig för att besöka butiker i dessa corona-tider. Anna Pettersson på Stuneks har istället börja cykla hem beställda varor till kundernas postlåda. Foto: Privat

Anna tar "troscykeln" när hon levererar varor hem till kunderna

Klädbutiken Stuneks tar bokstavligen i från tårna för att överleva coronakrisen.
Med sin ”troscykel” erbjuder man nu de kunder som inte vill ge sig ut på stan att istället få varorna hemcyklade och levererade till postlådan.

Annons:

Handeln drabbas hårt i dessa coronatider, då många kunder håller sig hemma i största möjliga mån. Butikerna i Vimmerby utgör inget undantag.

– Det är tufft, och väldigt ont om folk i de flesta butikerna, säger Anna Pettersson som driver klädbutiken Stuneks tillsammans med Petra Pettersson.

– När Folkhälsomyndigheten höjde risknivån för smittan till mycket hög så dök försäljningen.

Leverans med troscykel 

Men Anna ger inte upp, utan tar fajten mot smittan. Med sin ”troscykel”, som hon kallar den, erbjuder Anna nu kunderna i Vimmerby leverans av varor hem till brevlådan.

– Hela sortimentet finns till förfogande, och man beställer via sociala medier. Sedan cyklar jag hem med varorna efter vi har stängt butiken för dagen, berättar hon.

– Om folk inte vill eller kan komma till oss, så kommer jag till dem.

Har varorna och benkraften 

För Anna, som är flitig vad gäller träning, passar detta utmärkt.

– Jag gillar att springa lopp, men nu ställs ju alla in, så det här är perfekt. Jag tycker om att träna, och är ofta ute och springer på kvällarna, men nu får det bli cykel istället.

– Vi är ett litet företag och har inte råd att skicka allt med posten, och samtidigt vill vi inte pressa samhället mer. Sedan finns det även en miljöaspekt i detta också. Vi har varorna och benkraften, så den här idén kändes rätt, säger Anna Pettersson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt