Annons:

AVSLÖJAR: LJUNGHÄLL SÄGER UPP OMKRING 75 ANSTÄLLDA

Inte heller Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare, Metallfabriken Ljunghäll AB, klarar sig undan coronavirusets effekter. I dag sa företaget upp all visstidsanställd personal.
– Totalt handlar det om cirka 75 personer, säger företagets vd Olle Björk.

Annons:

Volvo och Scania stänger ner – Daimler, BMW och Audi likaså.
Vimmerby kommuns största privata arbetsgivare, Ljunghäll AB, är en stor leverantör till fordonsindustrin, så i dessa coronatider blir så klart smällen hård för dem.

Alla visstidsanställningar avslutas

Idag meddelade företaget att samtliga visstidsanställningar avslutas samt att behovet av inhyrd personal inte längre finns.

– Vi kan inte göra mer än att följa det som händer runtomkring oss. Vi håller på att räkna på vad det här innebär, men totalt sett handlar det om en minskning med cirka 75 personer, säger företagets vd Olle Björk.

– Det stora för oss, där vi kan spara pengar, är att kunna stänga ner vår energiförbrukning och dra ner på personal.

Hur länge klarar Ljunghäll av den situation som råder?

– Det beror dels på vilka stödåtgärder som sätts in. Som det ser ut nu känns det positivt om det värsta är över på två veckor, medans det i värsta fall handlar om 4-6 veckor. Men hur länge vi klarar det har jag ingen inblick i just nu, säger Olle Björk.

– Jag måste ändå säga att regeringen har agerat med en föredömlig hastighet. Det gör att vi trots allt kan hantera situationen.

Kommunen har inget ansvar

Vimmerby kommun har fått ta emot viss kritik för att man inte, liksom exempelvis Hultsfreds kommun, levererar någon form av lokalt krispaket.

Hur är din syn på det?

– Det här är ju internationella företeelser som stör oss, och kommunen har inget ansvar. Jag har svårt att se vad de kan göra. De har nog att tänka på ändå.

Som vd för Ljunghäll, hur tänker du kring allt det vi går igenom?

– Anledningen till att vi nu avslutar visstidsanställningar, som skulle ha slutat ändå, handlar mycket om att vi inte vet vilken nivå vi kommer ut på när det här är över.

– Vår trygghet är ändå att när det här går över, för det kommer det att göra, så finns våra produktionsenheter kvar, vår personal finns kvar och våra kunder finns kvar. Sedan får vi anpassa oss till det, säger Olle Björk.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt