Annons:

KLART: Lokala Netto-butiker tas över av nytt Coop-bolag

Netto i både Hultsfred och Vimmerby kommer drivas av ett nytt Coop-bolag. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: Lokala Netto-butiker tas över av nytt Coop-bolag

Netto-butikerna i Vimmerby och Hultsfred kommer drivas av ett nytt Coop-bolag när de går över till Coop före sommaren. 

Annons:

Nu står det klart vad som kommer hända med de fyra Nettobutikerna som ligger i konsumentföreningen Coop Oskarshamns med omnejds område. De kommer tillsammans med Coop Butiker och Stormarknader att driva de berörda Nettobutikerna genom ett nystartat gemensamägt bolag när Nettobutikerna övergår till Coop före sommaren. 

”Det känns väldigt roligt att vi snart kommer öppna fyra nya Coopbutiker i vårt område. Samarbetet med Coop Butiker och Stormarknader innebär att vi får de kunskaper och resurser som finns i ett större bolag, samtidigt som vi kan fortsätta utveckla våra befintliga butiker”, säger Richard Hedsand, vd Konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd, i ett pressmeddelande.

Vimmerby och Hultsfred berörs

Just nu är det Coop Vardagshandel AB (tidigare Nettos svenska bolag) som driver verksamheten i de 162 butiker som Coop köpte av Netto för ett drygt år sedan. I Kalmar län är det fyra butiker – Mönsterås, Oskarshamn, Hultsfred och Vimmerby – som kommer ingå i det nya bolaget, som drivs gemensamt av Coop Butiker och Stormarknader och konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd. 

”Jag ser fram emot samarbetet med Coop Oskarshamn. Föreningen har all kunskap om den lokala marknaden, något vi vet från tidigare omställningar är avgörande att ha för att de nya butikerna ska bli framgångsrika”, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker och Stormarknader, i pressmeddelandet. 

Richard Hedsand blir vd för det gemensamma bolaget medan Christian Wijkström blir styrelseordförande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt