Annons:

  • Kulturministern efter VIF-besöket:

    Alice Bah Kunnke (MP) blev gråtfärdig av det hon fick berättat och visat om VIF:s arbete. Foton: Linus Johansson

  • Kulturministern efter VIF-besöket:

    Stefan Bragsjö.

  • Kulturministern efter VIF-besöket:

Kulturministern efter VIF-besöket: "Vill flytta hit"

Innan invigningen av det tredje trädgårdskapitlet på Astrid Lindgrens Näs besökte kultur- och demokratiministern Vimmerby IF. Och hon imponerades av VIF:s arbete ihop med Arbetsmarknadsenheten. – Jag blir gråtfärdig. Jag tror att ni kan bli den minst segregerade kommunen om tio år, säger Alice Bah Kuhnke (MP).

Annons:

Alice Bah Kuhnke (MP) är i Vimmerby för att inviga det sista kapitlet av trädgårdarna på Näs. Men hon passade också på att besöka årets barn- och ungdomsförening i svensk fotboll, Vimmerby IF. 

Där fick hon en dragning av VIF:s vice ordförande Stefan Bragsjö, Arbetsmarknadsenhetens Tobias Ragnarsson, bibliotekets Maria Tunek och de ensamkommande killarna Quadrat Haider och Navid Ahmadi om det integrationsprojekt och satsningar som gjorts på mötesplatser i kommunen. 

Alice Bah Kuhnke blev berörd av det hon fick bevittna. 

– Jag vill gråta och flytta hit. Det är helt fantastiskt. Visa inte den här filmen för en avbefolkad kommun, för då kommer de att vilja flytta hit, sade Alice Bah Kuhnke (MP). 

Tror på visionen

Stefan Bragsjö och Tobias Ragnarsson beskrev hur de gemensamma satsningarna gett människor en meningsfull tillvaro, hur integrationen har förbättrats och Stefan Bragsjö berättade om sin vision att Vimmerby ska vara Sveriges minst segregerade kommunen om tio år. 

– Jag tror verkligen på den visionen när jag ser det här och jag förstår att kommunen är stolta över Vimmerby IF och det ni gör. Jag kommer att ta med mig det här i mitt fortsatta arbete och känner starkt för det här. 

Kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M) tackade för besöket och förklarade att han är jättestolt över det arbete som Vimmerby IF gör. Just nu är Alice Bah Kuhnke (MP) på plats på Näs för invigningen. Mer därifrån kommer senare på sajten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt