Annons:

Partyarrangören planerar ingen parkfest i Vimmerby

Jesper Björkman tänker inte arrangera Vimmerby Parkfest i sommar. Foto: Ossian Mathiasson

Partyarrangören planerar ingen parkfest i Vimmerby

Jesper Björkman satsade på en parkfest i Vimmerby förra sommaren. Någon fortsättning i Vimmerby blir det inte i sommar.
– Nej, så är det. Jag kommer inte blanda mig i Vimmerby denna sommar, säger Jesper Björkman.

Annons:

Vimmerbyborna fick ytterligare en chans till festligheter i gemytliga Källängsparken under förra sommaren. I början av sommaren arrangerade Jesper Björkman från Västervik den första upplagan av Vimmerby Parkfest, som besöktes av drygt 700 personer där majoriteten av de partysugna besökarna kom under de avslutande timmarna. 

Nu har Jesper Björkman bestämt sig för att inte arrangera Vimmerby Parkfest i sommar.

– Jag känner att Palladium och Löga Beach Party går före samtidigt som jag har lite andra projekt på gång i Västervik. Jag tänkte att det skulle bli en större blandning av besökare i Vimmerby men det kändes som att det blev Löga-stuk på det, då satsar jag hellre fullt ut i Västervik, säger Jesper Björkman. 

"Finns säkert potential"

Han konstaterat att medelåldern bland festivalbesökarna i Vimmerby var låg. 

– Det känns som att Vimmerbybor mellan 18 och 25 år verkar vara peppade på fler evenemang. Det finns säkert potential till att kunna bygga något mer riktat mot den målgruppen, lite mer Löga-stuk med dags- och kvällsfest, säger Jesper Björkman.

Med anledning av rådande situation – med förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar om det är fler än 50 personer – är det svårt för Jesper Björkman att planera något. 

Nattklubben Palladium i Västervik har beslutat att stänga ner tills vidare och Löga Beach Party i slutet av juli, som Björkman arrangerar, är ett av många osäkra evenemang.

– Allt ligger på is för stunden. Det är evenemang som inte går att genomföra med rådande restriktioner. Jag tror att alla inom den här branschen är väldigt oroliga. Alla evenemang här i Västervik är i farozonen, till exempel Visfestivalen, Hojrock, Skärgårdsfestivalen och Karhu Run. Alltså, det kommer stå helt stilla i sommar om det inte blir nya restriktioner. Jag tror att det finns en stor oro bland väldigt många, säger Björkman. 

Löga-festen hänger i luften

Till Löga Beach Party, en av sommarens höjdpunkter i Västervik, har Björkman redan släppt biljetter och sålt uppåt 500 biljetter. 

– Det är en knepig sits. Vi har klara artister som vi inte har släppt än och det är en oroande situation, man vet inte hur framtiden ser ut. 

Förra sommaren fick Västervik en ny festival som gick under namnet Fiestival. 

– Den ligger också på is, framför allt som det är nu. Jag tror inte att jag kommer köra den. Det beror på vad som händer de kommande veckorna, det är så svårt att säga. 

Han har flera spännande projekt på gång i Västervik men det är oklart om något går att genomföra. 

– Det är alldeles för chansartat att dra igång större projekt just nu. Man vågar inte göra några större satsningar, det kan komma vilka restriktioner som helst. Skulle man förbjuda ännu mindre sammankomster så är det helt kört, då faller allt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt