Annons:

Parkfesten blev lyckad till slut – funderar på ny fest senare i sommar

Vimmerby Parkfest besöktes av dryg 700 personer på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Parkfesten blev lyckad till slut – funderar på ny fest senare i sommar

Fram till klockan 23.00 funderade Jesper Björkman på varför han valde att satsa på en parkfest i Vimmerby.
Därefter vällde det in partysugna besökare i Källängsparken och bidrog till en god stämning.
– Jag trodde till en början att det skulle bli en flopp men small det bara till vid 23 med lång kö och över 700 personer. Det blev riktigt bra röj, säger Jesper Björkman, ansvarig för Vimmerby Parkfest.

Annons:

Den första upplagan av Vimmerby Parkfest såg ut att bli ett misslyckande för Jesper Björkman när klockan var runt 23.00.

Det som hände under de tre efterföljande timmarna i Källängsparken har han bara positiva ord om. 

– Det var en otroligt lugn inledning. Vimmerbyborna var svårlockade att få ut tidigt. Jag tänkte ”Varför satte jag min fot i Vimmerby och började göra något?”. Jag tog min bil och åkte ett varv på stan, det såg inte ut att vara en käft ute någonstans. Det här hade jag kunnat skippa att dra igång, säger Jesper Björkman och tänker på det svala intresset fram till klockan 23. 

Funderar på ny fest under sensommaren

Direkt efter Champions League-finalen fylldes Källängsparken av mycket folk och Jesper Björkmans förhoppning om 600–700 besökare slog in. När Kobojsarna gick upp scenen framåt klockan 23.30 fylldes det på med folk i strid ström. 

– Det var jättepositivt när det började rulla in folk. Många kom fram, tyckte att det var kul och sa att det behövs i Vimmerby. Vi fick bra feedback från många besökare. Det kom runt 700 personer, säger Björkman. 

Vad kan du dra för lärdom av denna premiärfest i Vimmerby?

– Jag har inte hunnit göra någon ordentlig utvärdering. Upplägget funkar bra men man måste kanske hitta någon akt som är så pass stor att folk vill komma ut tidigare. Det var en bra start och vi kommer absolut köra nästa år igen, säger Björkman. 

Han har också planer på att köra ytterligare en fest i Vimmerby senare i sommar. 

– Jag vill inte säga för mycket, jag har många evenemang i Västervik så man får se vad man hinner med. Jag vill inte göra något halvdant. Ska jag göra något mer så ska det vara hundraprocentigt, säger han och lägger till:

– Det skulle kunna bli i slutet av sommaren, innan skolorna drar igång. Jag har inte tänkt överdrivet mycket på det. Om man ska chansa och bygga vidare på det så kan det vara bra att köra en sommaravslutningsfest med ett liknande upplägg och andra artister. Då får man känna av vad som funkar bäst i Vimmerby inför nästa år när man kan slå på större. 

"Vi ska bygga vidare"

Det är i alla fall helt klart att Jesper Björkman kommer tillbaka till Vimmerby nästa år och arrangerar parkfesten på nytt.

– Det kommer bli av nästa år. Vi ska bygga vidare, ta större artister och gå vidare till nästa nivå.

Har du börjar fundera något på datum nästa år?

– Jag får fundera lite på det, om det är bättre att ha det med ett mellanrum gentemot öltältets datum eller inte. Man måste kolla vad som händer i Vimmerby i övrigt så det inte krockar med något eller med mina evenemang i Västervik. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt