Annons:

Intersport ansöker om rekonstruktion: ”Målet är att rädda verksamheten”

I dag har Intersport Sverige lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion. Foto: MostPhotos

Intersport ansöker om rekonstruktion: ”Målet är att rädda verksamheten”

Intersport Sverige ansöker om rekonstruktion på grund av att de har drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel till följd av coronaviruset. 
”Målet är att rädda verksamheten, jobb och säkra långsiktig överlevnad”, skriver Intersport på sin hemsida. 

Annons:

Intersport Sverige består i dag av drygt 100 butiker, 2 000 medarbetare och finns i bland annat Vimmerby och Västervik. På sin hemsida skriver Intersport att de har lyckats vända en historiskt nedåtgående trend och kommer från ett starkt 2019 och en stark start på 2020. 

Coronavirusets utbrott har inneburit en omfattande och snabb förändring av marknadsläget med minskade besök i handeln som lett till allvarliga konsekvenser för bolagets kassaflöde, tillfälliga betalningssvårigheter och en ohållbar kostnadskostym i det långa loppet. 

”Genom en rekonstruktionsprocess blir bolaget skyddat mot konkurs och får en möjlighet att reda ut situationen. Målet är att rädda verksamheten, jobb och säkra långsiktig överlevnad. Butiker och e-handel fortsätter som vanligt och kunderna ska inte påverkas av processen” skriver företaget på sin hemsida. 

"Tungt beslut att fatta"

Företagsrekonstruktion är ett instrument för att undvika konkurs för företag som har betalningssvårigheter men som på sikt har goda möjligheter att leva vidare. 

”Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder”, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport, till hemsidan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt