Annons:

Intersport kan blicka framåt – rekonstruktionen avslutad

Intersports rekonstruktion är nu avslutad. Foto: MostPhotos

Intersport kan blicka framåt – rekonstruktionen avslutad

I våras ansökte Intersport Sverige om rekonstruktion. Nu kan man lägga den bakom sig och blicka framåt. 

Annons:

Det var den 14 april som Intersport ansökte om företagsrekonstruktion. I juli förlängdes rekonstruktioner med ytterligare tre månader och sportkedjan har sedan rekonstruktionen stängt en rad butiker, de flesta i Stockholmsområdet. 

På tisdagen meddelade Intersport Sverige att ackordsförslaget för dotterbolagen godkänts av bolagens borgenärer. Det rör sig om Intersport AB, I-Sport Retail AB samt Löplabbetgruppen.

"Rekonstruktionen har genomförts under exceptionella omständigheter till följd av coronapandemin, vilket påverkat branschen på både kort och lång sikt", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare som stöttat oss med en nästintill total uppslutning kring ackordsförslaget. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport, i en kommentar.

Intersport menar att man nu åter blir en stark aktör med frisk kärna och rikstäckande butiksnät. 

– Jag har sedan inledningen av den här processen haft gott hopp och stor tilltro till att Intersport ska klara rekonstruktionen. Bolaget har i grunden en god affärsverksamhet och det är med glädje jag kan konstatera att rekonstruktionen nu kan avslutas framgångsrikt, säger Nils Åberg, ansvarig rekonstruktör på advokatfirman Carler.

Intersport har butiker i både Vimmerby och Västervik. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt