Annons:

Ökat intresse för stadens utbildningar: ”Flera som har hört av sig”

Det är många som visar intresse för utbildningarna på Campus Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Ökat intresse för stadens utbildningar: ”Flera som har hört av sig”

I morgon, onsdag, stänger ansökan för högskole- och universitetsutbildningar. Mattias Nordqvist, chef för Campus Vimmerby, kan leverera en positiv bild. 
– Vi har märkt av ett ökat intresse för våra utbildningar, säger Mattias Nordqvist. 

Annons:

Det är mindre än ett dygn kvar till att söka en utbildning på landets högskolor och universitet, både i våra trakter och övriga lärosäten. 

Mattias Nordqvist, campuschef i Vimmerby, berättar att de under senare tid har fått många förfrågningar om utbildningsutbudet och det har fått kommuninvånare att inse att man faktiskt kan läsa högre utbildning även på ”hemmaplan”.

– Ja, så är det. Vi har märkt av ett ökat intresse för våra utbildningar. Det är flera som har hört av sig och frågat vad det finns för utbildningar om man studerar på Campus Vimmerby. Det är många som har fått upp ögonen för att man kan studera på hemmaplan, säger Mattias Nordqvist. 

Nordqvist har svårt att veta vad bakgrunden till det ökade intresset är. 

– Det kan säkert ha olika förklaringar. Vi märker i alla fall att det är ett större intresse och det hänger väl säkert ihop med dessa oroliga tider.

"Hög tid att söka"

I dagsläget erbjuder Campus Vimmerby högskole- och universitetsutbildningar i form av förskollärarprogrammet och högskoleingenjörsprogram i hållbara energisystem. De har även yrkeshögskoleutbildningarna redovisningsekonom och CNC-tekniker. Utöver det är pedagogik, ledarskap och psykologi fristående kurser som tillhandahålls på Campus. 

– Anmälan för högskole- och universitetsprogrammen och de fristående kurserna stänger i morgon (15 april). YH-utbildningarna har anmälan öppet lite längre, säger Nordqvist och fortsätter:

– Det är med andra ord hög tid att söka. Jag säger ofta att det är bättre att söka än att inte göra det, sedan får man alltid se vad som händer. Livet kan ta många vändningar men det går alltid att tacka nej. 

Vad betyder det ökade intresset för er del?

– Det betyder mycket. Det är en unik möjlighet som vi har i Vimmerby, att man har möjlighet att studera högre utbildning på hemmaplan. Det är inte alla kommuner som har det. Vi har inte alla utbildningar men vi har en del och diskuterar med flera högskolor och universitet om fler utbildningar framöver. För många är det svårt att flytta om man har familj och kan fortsätta jobba extra vid sidan om studierna. Det är oftast lättare att finna boenden i en mindre stad. Det är en bra möjlighet som erbjuds i Vimmerby och jag hoppas att fler får upp ögonen för det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt