Annons:

VEMAB vill minska köerna på Återvinningscentralen

Vemab vill se mindre trängsel på återvinningscentralen. Foto: Arkivbild

VEMAB vill minska köerna på Återvinningscentralen

Värme och mycket ledighet. Då passar många på att besöka Återvinningscentralen med skräp och trädgårdsrester. Nu vill VEMAB minska trängseln. 

Annons:

Det är högt tryck på Återvinningscentralen för närvarande – så högt att Folkhälsomyndighetens riktlinjer om distansering kan vara svåra att följa. 

"VEMAB har sett att trängsel uppstått på återvinningscentralen vid vissa tillfällen under de senaste veckorna och har därför undersökt vad som kan göras för att göra det enklare för kunderna att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer kring att hålla avstånd mellan varandra", skriver man i ett pressmeddelande. 

– Vi har satt upp information om att hålla avstånd och personalen informerar också så mycket de kan men när det är mycket kunder vid samma tillfälle är det svårt att hålla rekommenderat avstånd från varandra, säger Daniel Johansson, renhållningschef på VEMAB.

Då är trycket som lägst

VEMAB har analyserat kundmönstret. Flest besökare har man på måndagskvällar och de lördagar som är öppna. Lägst har man dagtid mellan tisdag och torsdag. 

– Vi har under en lång tid mätt trafiken in till ÅVC och vi ser att vi har minst antal kunder tisdag – torsdag. Minst risk för trängsel är det på förmiddagarna dessa dagar mellan kl 8 till 10. Om man har möjlighet är det alltså bäst att besöka ÅVC vid dessa tidpunkter, säger Daniel Johansson.

"Mitt främsta tips"

För att snabba på flödet kommer flera containrar hållas öppnas samtidigt och det finns också en diskussion om att begränsa antalet kunder på sorteringsplattan.

– Mitt främsta tips är att sortera så mycket som möjligt innan man åker till återvinningscentralen. Då blir man färdig snabbare och hjälper på så vis till att minska trängsel, avslutar Daniel Johansson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt