Annons:

Stegvis öppnas tandvårdsklinikerna upp igen

Stegvis kommer tandvårdsklinikerna öppna upp igen. Foto: Pixabay

Stegvis öppnas tandvårdsklinikerna upp igen

Snart öppnar tandvårdsklinikerna i Kalmar län upp igen. All verksamhet, utöver akuta besök, har varit stängd sedan 27 mars.

Annons:

Beslutet togs då skyddsutrustning av olika slag behövde föras över från folktandvården till sjukvården. Fyra kliniker har hållit öppet för att kunna ta emot akuta patienter under tiden. Men all icke-akut verksamhet har skjutits upp, vilket även har gällt för barn mellan 3 och 23 år. 

– Tandvården gjorde en avgörande och nödvändig insats när vi i inledningen av pandemin behövde koncentrera all skyddsutrustning till sjukvården för att kunna ta hand om covid-19-patienter på ett säkert sätt. Jag vill rikta ett tack till alla som ställde upp solidariskt och är övertygad om att patienterna också haft förståelse för det, säger regiondirektör Ingeborg Eriksson.

På tisdagen tog krisledningsnämnden beslutet att gradvis öppna tandvårdsverksamheten igen. Den 1 juni kommer klinikerna att stegvis öppna upp verksamheten igen.

Initialt kommer planerade behandlingar som skjutits upp och som kan leda till behov av akut tandvård att prioriteras. Patienterna ska färdigbehandlas på så få antal besök som möjligt för att minimera materialförbrukningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt