Annons:

KLART: DÅ ÖPPNAR ALV FÖR SÄSONGEN

I juni öppnar ALV. Foto: Ossian Mathiasson

KLART: DÅ ÖPPNAR ALV FÖR SÄSONGEN

Astrid Lindgrens Värld har tidigare berättat att de ska öppna parken i juni. Nu står det klart när parken öppnar. 

Annons:

Coronavirusets framfart har inneburit stora frågetecken för Astrid Lindgrens Värld. Men ALV har tidigare deklarerat att målet är att öppna för säsongen i juni.

Nu har Astrid Lindgrens Värld tagit beslut om öppningsdatum. 

ALV öppnar för allmänheten den 17 juni.

– ­Även om öppningen kommer att ske i mindre skala än normalt så är vi i alla fall glada att kunna köra i gång säsongen i vår fantastiska park. Vi har en ensemble som är redo att göra något alldeles extra av situationen, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld AB.

Beslutet att öppna parken i nuvarande läge medför en del begräsningar, menar ALV, då Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att följas till punkt och pricka. 

– Vi har vidtagit alla de åtgärder som just nu krävs för en så kallad ansvarsfull öppning. Det betyder till exempel att vi i första läget endast välkomnar gäster inom radien 1–2 timmars resväg.

"Ändrat dagsprogrammen"

Den stora ytan inne i parken kommer nyttjas för att främja social distanshållning. Det ska inte kännas trångt i parken.

"Normalt sett är ett viktigt inslag i upplevelsen av Astrid Lindgrens Värld närheten och leken med alla karaktärer från berättelserna. Eftersom de rekommenderade avstånden kommer att hållas blir årets säsong ett undantag. I alla fall tillsvidare", skriver ALV i pressmeddelandet. 

– I gengäld har vi ändrat dagsprogrammen och istället ökat antalet föreställningar. Närvaron kommer att bli annorlunda men alltså inte frånvarande på något sätt. Dessutom är lekmiljöerna öppna som vanligt, säger Joacim Johansson.

ALV:s förhoppning är att kunna välkomna fler gäster senare i sommar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt