Annons:

Sara tog över salongen mitt i pandemin:

Nu har Sara Borsiö tagit över salongen i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Sara tog över salongen mitt i pandemin: "Definitivt gjort rätt"

I maj tog Sara Borsiö över Fotsalongen i Vimmerby. Ett beslut hon, trots coronakrisen, inte ångrar för en sekund.
– Jag har definitivt gjort rätt, säger hon.

Annons:

Drömmarna om att starta eget föddes redan 2007 för Sara Borsiö. Den tanken blev lagd på is i många år, men sedan maj driver hon Fotsalongen i Vimmerby. 

– Jag tog över som ägare för snart en månad sedan och det har varit en bra månad. Det är roligt att få göra det här varje dag. Sedan nyåret har jag gjort det på måndagar, men då har jag stått på två ben med annat jobb också. Nu är det bara det här och jag har blivit egen företagare med allt vad det innebär. Det är ju inte bara att göra fötter fina, utan man ska bokföra och fixa allt runt omkring. Jag går ju inte hem när sista kunden går hem, säger Sara Borsiö, men betonar att det är väldigt roligt.

Att se till att allt är rent är standard och spridningen av coronaviruset har inte påverkat särskilt mycket. 

– Det är något som finns med hela tiden. Jag spritar alltid alla ytor kring behandlingsstolen och golvet tvättas och städas, men det är inte på grund av det här. Man har nog blivit ännu mer noggrann med att sprita ytor oftare nu, som handtag och sådär. Här behöver man inte vara orolig för virus. 

"Bara att gilla läget"

När Sara Borsiö bestämde sig för att ta över salongen gick det av förklarliga skäl inte att förutse covid-19-pandemin. 

– När vi kom överens om det här och när jag sa upp mig hade man inte en aning om det här. Men jag tänker att det här med att få sina fötter behandlade är inget skapat behov, det är ett riktigt behov. Just nu bokar många av men många vågar också komma och det är nog för att det bara är jag och kunden i lokalen. Fothälsan är viktig och det är inte så att jag känner "hjälp, vad har jag gjort" utan det är bara att gilla läget och rida ut den här stormen. 

Känner du att du gjorde rätt så här i efterhand?

– Jag har definitivt gjort rätt. Jag tycker att det är jätteroligt. Det är ett tacksamt yrke, där man får mycket tillbaka av sina kunder. 

Flest äldre

En förhoppning hon har är att fler yngre ska se vikten av att ta hand om sina fötter.

– Självklart är det flest äldre jag har som kunder, men jag önskar att alla kunde förstå när man är 30 att man ska förebygga och att det förebyggande är den bästa vården. Då får man mindre problem i framtiden. Att smörja in sina fötter varje dag kommer man långt med. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt