Annons:

Mycket på gång i Knastorp – det här händer i helgen

Kicki Willysson och Tord Johansson bjuder in till Knastorp i sommar igen. Foto: Arkivbild

Mycket på gång i Knastorp – det här händer i helgen

Precis som för alla andra har det blivit en speciell sommar för Knastorp Kaffe och Kultur. Men nu har man öppet på helgerna – och den här helgen händer det saker både lördag och söndag. 

Annons:

På lördag är det dags för en spelning i Knastorp. På innergården uppträder Matts Hansson, Tord Johansson och Kicki Willysson med sitt coverband Murfy&Tjif. 

Det går även att köpa en matig smörgås till, men det krävs att man har förbokat.

– Vi blandar både svenska och engelska och bjuder på några av alla vackra och kloka texter som skrivits genom tiderna. Vi har hållit på ett tag, men det har blivit lite mindre nu med corona, men nu kör vi på hemmaplan, säger Kicky Willysson.

På söndag händer det också grejer ute i Knastorp. Då kommer Mattias Eliasson, passionerad av trä, som nyligen släppte boken "Handen, trädet, tanken". 

– Den boken har han med sig och säljer på söndag. Det är en bra sak att lyfta också, tycker jag. 

"Rätt länge"

Förutom att Eliasson berättar om boken får gästerna även prova på att tälja. Det finns också möjlighet att testa naturstigen. 

– Vi har täljhästar som barn och vuxna får prova. Man får också gissa olika träslag, det är inte helt lätt att sätta dem. 18 olika trädslag man får testa på. 

Hur har den här sommaren varit annars?

– Vi avvaktade rätt länge och öppnade först den 3 juli, så det här blir den tredje helgen vi har öppet. Det har blivit lite annorlunda. Vi får se hur det fungerar, men hittills sköter sig folk bra och vi sitter ute. Vi har haft lite olika jippon och bland annat var Komedianterna här och spelade. Vi har haft sommarkul för barnen, det har gått bra också. Samtidigt vill man inte dra på så mycket heller. På det sättet är det tråkigt, vi hade laddat hårt för den här sommaren. 

"Köra på så gott det går"

Det kan bli mer som händer på Knastorp i sommar också. 

– Tord (Johansson) jobbar på en föreställning också, men vi får se. Vi får avvakta och köra på så gott det går. 

Knastorp Kaffe och Kultur kommer ha öppet till första helgen i augusti. 

– Vi har lite fler roliga saker kvar. Vi kommer köra sommarpratare live här ute. Bland annat kommer Micce Rylander och pratar och Lena Runadotter kommer också hit.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt