Annons:

Klassiskt matställe i Vimmerby återuppstår:

Nu återuppstår Mr Burger i sina tidigare lokaler i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Klassiskt matställe i Vimmerby återuppstår: "Bättre att satsa"

2002 öppnade Simon Sauma Mr Burger i Vimmerby. Nu återuppstår hamburgerrestaurangen i Vimmerby.
– Det känns bra och spännande, säger Simon Sauma inför nyöppningen. 

Annons:

Mr Burger har funnits i Vimmerby i många år, men 2016 tog hamburgerkedjan Frasses över lokalerna. Det blev dock inte långvarigt och under en period drev Simon Sauma själv hamburgerrestaurangen under det namnet.

Men i höstas var det slut.

Tanken var då att sälja till en ny ägare som skulle driva matstället med ett eget koncept. Men så blir det inte. Nu väljer Simon Sauma att nyöppna Mr Burger i stället, något som Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

– Det känns bra och spännande, så det ser jag fram emot, säger Simon Sauma och berättar bakgrunden till vad som hände med Frasses:

– Frasses stängde i november förra året och det fanns då två, tre killar som var intresserade av att köpa och driva eget. Till slut fanns det en kvar och vi kom överens, allt var klart och vi började plocka bort skyltarna, menyerna och allting. Men det gick inte att lösa ekonomiskt.

"Katastrof för Vimmerby"

Han har varit i branchen i 29 år och hade inte några betänkligheter trots det rådande läget med coronapandemin att själv satsa igen.

– Det är katastrof för Vimmerby att ALV tvingades stänga. Det är sorgligt. Även om det bara hade blivit 3 000 besökare om dagen hade det betytt jättemycket för hela Vimmerby. 

Ändå väljer du att satsa precis nu?

– Jag kunde inte sitta still och det är bättre att satsa och kämpa. 

Tanken var att öppna lagom tills ALV skulle slå upp portarna. 

– Vi var nästan färdiga men när vi förstod att det skulle stängas, så har vi gjort en del renoveringar och gjort en del saker vi hade planerat att göra längre fram. 

"Samma koncept"

Restaurangen öppnas igen på torsdag och kommer vara öppet året runt. 

– Det blir pizza, grill och kebab som precis innan 2016. Det blir samma koncept och sedan har vi lite planer till nästa år, då kan det bli utegrill och lite mysiga kvällar. Vi ska söka spriträttigheter och servera öl och vin. 

Till att börja med blir det tre anställda. 

– Vi får se hur det går, går det bra så finns det folk att anställa. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt