Annons:

Förhoppning om att hålla restaurangen öppen året runt – stängt café kan öppna igen

Simon Sauma driver både Café Royal och Mr Burger i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Förhoppning om att hålla restaurangen öppen året runt – stängt café kan öppna igen

Sommarsäsongen är i sin linda. Simon Sauma genomför förändringar av öppethållandet av sina restauranger i Vimmerby. Mr Burger ser ut att öppna på fredag och kan bli året runt-öppet. Royal Café & Bistro stängde i lördags och håller stängt tills vidare.
– Ensam klarar jag inte båda ställena, säger Simon Sauma. 

Annons:

Förra sommaren var första gången som restaurangen och caféet Royal höll stängt under hela sommarsäsongen till följd av personalbrist samtidigt som ägaren Simon Sauma ville satsa fullt ut på sin andra verksamhet Mr Burger. 

I år väljer Simon Sauma att göra på samma sak. Sista dagen som Royal höll öppet innan sommarstängningen var i lördags. 

– Café Royal håller just nu stängt och jag vet inte hur länge det kommer vara stängt. Det är tyvärr inte lätt att hitta rätt personer som kan driva Royal. Målet är att vi ska hålla Royal öppet i sommar om vi hittar rätt personal och hittar vi inte folk blir det öppning efter sommaren. Jag skulle säga att det är 50/50 att vi kan hålla Royal öppet i sommar, säger Simon Sauma. 

Kan hålla öppet året runt

Tanken är att Mr Burger ska öppna inom kort, troligtvis på fredag. 

– Vi har inte öppnat Mr Burger än, men jag hinner kanske bli klar till på fredag. Jag själv ska jobba på Mr Burger i sommar och har heltidsanställt en person som ska jobba där. Jag ska vara där och hjälpa honom och sedan får vi hjälp av sommarjobbare. Vi fortsätter med den sommarpersonal vi hade förra året och det funkade jättebra, säger Simon Sauma. 

Simon Saumas förhoppning är att Mr Burger kommer vara öppet året runt från och med fredag.

– Den nya medarbetaren kommer från flytta från Norrköping till Vimmerby. Vi har ordnat boende till honom och vi hoppas att vi kommer hålla öppet året runt. Det är en mogen kille som har jobbat i branschen i många år. Han har tidigare haft en egen pizzeria i Norrköping och kan branschen jättebra, säger Sauma. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt