Annons:

BERUSAD SJUKSKÖTERSKA I LÄNET STRUNTADE I CORONASKYDD

Foto: MostPhotos

BERUSAD SJUKSKÖTERSKA I LÄNET STRUNTADE I CORONASKYDD

En sjuksköterska vid ett sjukhus i länet var berusad på jobbet, gick in till covid-19-patienter utan skyddsutrustning och gav patienter fel läkemedel. Nu Ivo-anmäls händelsen och sjuksköterskan har fått sluta omgående.

Annons:

En sjuksköterska som var uthyrd från ett bemanningsföretag till ett sjukhus i Kalmar län har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, av Region Kalmar län efter att ha begått en mängd felaktigheter. I anmälan uppger man att sjuksköterskan befaras utgöra fara för patientsäkerheten.

Togs ur arbete

Enligt anmälan ska sköterskan bland annat ha besökt covid-19-patienter utan att ha skyddsutrustning på sig, försökt sticka en patient flera gånger om utan att lyckas, brustit i hygienrutiner och lämnat fel läkemedel till en patient.

När det så uppdagades att sjuksköterskan var berusad på jobbet togs denne ur arbete direkt.

Ingen som kommit till skada 

– Det var påtagligt att hen var berusad och vi avslutade uppdraget. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger chefsläkare vid länssjukhuset i Kalmar, Gunhild Nordesjö Haglund, till SVT.

I ett pressmeddelande skriver Region Kalmar län att ”trots att detta kan ha upplevts som obehagligt för berörda patienter har ingen patient kommit till skada. Region Kalmar län har haft dialog med det aktuella bemanningsbolaget och uppdraget i regionen har avslutats med omedelbar verkan.”

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt