Annons:

SMAK BY: SIMON SÅLT - HÄR ÄR NYE ÄGAREN, KONCEPTET, NAMNET OCH ÖPPNINGSDATUMET

Konkursboet efter Vimmerbykrogen SMAK by: Simon är nu sålt-

SMAK BY: SIMON SÅLT - HÄR ÄR NYE ÄGAREN, KONCEPTET, NAMNET OCH ÖPPNINGSDATUMET

Vår tidning kan ikväll avslöja att konkursboet efter SMAK by: Simon är sålt. Ny ägare är en person med gedigen erfarenhet från branschen och som beskriver sig själv som ”en helt vanlig kille”.

Annons:

Den 30 juni lämnade ägarna till SMAK by: Simon, Filip Petersson och Simon Johansson, in konkursansökan för sitt företag. En kostsam vattenskada och ett förödande corona-virus sänkte deras livsverk.

Under några veckors tid har konkursförvaltare Andreas Öhlin arbetat med att sälja konkursboet.
På fredagen blev det klart.

"En helt vanlig kille" 

Köparen heter Magnus Johansson och är delvis bosatt i Södertälje, delvis i Småland.

2017 köpte han Värdshuset Bruksgården i Fågelfors. Sedan Valborgshelgen 2019 driver han och sambon Karin Wigström verksamheten där. Och nu kastar han sig in i nya äventyr.

– Jag är en helt vanlig kille som tycker om att hålla på med kul projekt. Det stämmer att jag driver värdshuset i Fågelfors.

– Vi har tittat på andra krogar sedan en tid tillbaka – framför allt i trakterna kring Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. Att det blev just SMAK var mest en tillfällighet. Men allt stämde – det var ett bra läge, fin inredning och en bra hyresvärd, säger Magnus Johansson.

"Kommer i rätt tid" 

Tiden som affärsman och krögare i Småland delar Magnus med det mer ordinarie arbetet som trafikplanerare i huvudstadsregionen.

– Jag delar tiden mellan ställena. Nu har jag semester från mitt vanliga jobb, och det gör att detta kommer rätt i tid.

Vad kommer hända nu initialt för dig med nya restaurangen i Vimmerby?

– Det blir ganska mycket pappersarbete, och lösa bland annat alkoholtillstånd. Sedan är det lite som måste fixas i lokalerna.

När räknar du med att vara igång med verksamheten?

– Förhoppningsvis i slutet av augusti, om allt går som det ska.

Kommer du ha samma inriktning som SMAK har haft?

– Nej, det blir det inte. När jag har pratat runt med kollegor i branschen så är alla överens om att det som har tappat mest under coronakrisen är affärsmöten och mat i de högre prisklasserna. Vi kommer inrikta oss på traditional dining på en lägre prisnivå.

– Att driva vidare ett SMAK i samma koncept  skulle inte kännas fair för någon. Simon och Filip har gjort det fantastiskt bra, men också haft en del otur.

Hur löser ni personalfrågan?

– Det är en av de saker som kommer bli en rejäl utmaning, och som kommer ta en hel del tid av min just igångsatta semester.

Slutligen. Vad blir namnet på den nya restaurangen i Vimmerby?

– Storgatan 52.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt