Annons:

Digital kurs i att bedriva andelsjordbruk startar i augusti

Flera länsstyrelser i Sverige, bland annat den i Kalmar, bjuder in till digital kurs i andelsjordbruk vid fem tillfällen under hösten. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Digital kurs i att bedriva andelsjordbruk startar i augusti

I augusti startar en kostnadsfri och digital kurs med fokus på andelsjordbruk som affärsmodell. 
– Vi riktar oss till alla som vill ha någon sorts produktion med andelsjordbruk, säger Rebecka Wikström, projektsamordnare för livsmedelsstrategin i Kronobergs län. 

Annons:

Om man är intresserad av att veta mer om andelsjordbruk eller kanske starta eget andelsjordbruk har flera länsstyrelser, bland annat den i Kalmar län, gått in ett samarbete med föreningen Andelsjordbruk Sverige för att sprida grundkunskaper kring hur man driver ett andelsjordbruk. 

I mitten av augusti startar den digitala kursen, som är kostnadsfri, ges kvällstid och består av fyra digitala föreläsningar och en träff i varje län med en lokal andelsodlare. 

– I Kronobergs län hade vi en fysisk kurs under våren innan coronapandemin slog till, då var intresset jättestort. Det kom väldigt många deltagare och en del kom från Kalmar län. Andelsjordbruk har en uppåtgående trend och är en viktig del i vårt arbete för att vi ska bli självförsörjande i Sverige, säger Rebecka Wikström.

Fyra länsbor har anmält sig

Hon tog initiativet till kursen ”Andelsjordbruk – nya sätt att sälja” och har gjort upplägget tillsammans med Andelsjordbruk Sverige. 

– Huvudfokus är att ge grundkunskaper kring hur man driver ett andelsjordbruk, framför allt hur det funkar rent företagsmässigt med ekonomi, lönsamhet och relationsbyggande och marknadsföring. Det är någonting som man kan använda inom all sorts produktion. Det vanligaste är grönsaker men det händer att man kan köpa en andel av djur eller i bikupa. Att hålla kursen digitalt gör att man kan få spännande utbyten. 

Hur ser intresset ut?

– Hittills är det fyra personer från Kalmar län som har anmält sig, totalt 30 stycken. Det finns underlag för väldigt många fler deltagare.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt