Annons:

ANRIKA FRÖDINGEFÖRETAGET KÖPS AV DANSKT FÖRETAG

Det anrika företaget Frödinge Mejeri AB köps upp av danska Odense Marcipan A/S. Det framgår av ett pressmeddelande. Odense Marcipan A/S är också en del av Orkla Foods.

Annons:

Affären innebär att Odense övertar fabriken i Frödinge, men att verksamheten ska drivas vidare i egen regi och med bibehållen produktion. 

– Frödinge är ett fantastiskt tillskott till Food Ingredients och tillsammans med övrig verksamhet inom kakor och bageriingredienser skapar vi en solid plattform för tillväxt, kostnadseffektiv produktion och produktutveckling, säger Johan Clarin, chef för Orkla Food Ingredient, i pressmeddelandet. 

"Glad att Frödinge får nytt hem"

Frödinge Mejeri kommer bli systerbolag med Bæchs Conditori, som är stora på den danska tårtmarknaden. Orkla Foods köpte Frödinge av Rieber & Son 2013. 

– Sedan integrationen 2013 har Frödinge varit ett framgångsrikt bidrag till Orkla Foods Sverige, både värdeskapande, men också genom ett starkt och engagerat team. Jag är glad över att Frödinge nu får ett nytt hem i Orkla och ges bättre förutsättningar för att växa och utvecklas på det sätt de förtjänar, säger Henrik Julin, vd för Orkla Foods Sverige.

Fabriken har 75 anställda i Frödinge och sålde produkter för 221 miljoner kronor förra året.

Odense Marcipan AB är ett företag med anor från 1909 och är vida känt för sin marsipan och andra liknande produkter.

Det ska inte bli några direkta konsekvenser för medarbetare eller verksamheten i Frödinge.

Transaktionen väntas vara klar den 1 oktober i år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt