Annons:

Vimmerbys nya restaurang har öppnat –

Nu har Storgatan 52 öppnat.

Vimmerbys nya restaurang har öppnat – "Gjort det kontrollerat"

Magnus Johansson har öppnat Storgatan 52 i Vimmerby. Smygöppningen skedde i onsdags.
– Vi har smugit igång lite i hemlighet, säger han.

Annons:

Beskedet att populära restaurangen Smak by Simon gått i konkurs slog ned som en bomb i Vimmerby. Men det dröjde inte länge innan en ny krögare dök upp.

Magnus Johansson köpte upp konkursboet och tog över lokalen. Nu har den nya restaurangen Storgatan 52 öppnat. 

– Vi har smygöppnat lite. Vi har ju vår verksamhet här i Fågelfors och där blev det kaos när vi öppnade. Så därför har vi smugit igång lite i hemlighet. Vi öppnade för lunch i onsdags och hade lunch i torsdags med, sedan hade vi stängt i går kväll, säger Magnus Johansson. 

Inredningen är liknande hur det var tidigare, men det har skett en del ommöbleringar. 

– Det känns jätteskönt att ha öppnat. Det har varit intensivt ett tag med att städa, rensa ut köket och göra i ordning lokalen. Allt har tagit tid med skyltar, tillstånd och så vidare. Sedan är det en konstig situation med corona, ingen vet riktigt vad som gäller. Då känns det lite känsligt att dra på för stort när man öppnar. Alltid retar man upp någon, så vi har valt att öppna kontrollerat.

"Svenska klassiker"

I onsdags ska det ha varit cirka 30 lunchgäster. Nu planeras det för en ny vecka med lunch måndag till och med fredag samt kvällsöppet onsdag, fredag och lördag. 

– Sedan får vi titta lite på hur det ser ut. Just nu måste jag sköta hotellbokningar i Fågelfors också, det har varit rätt mycket folk där. 

På kvällsmenyn finns bland annat Toast Skagen, inlagd strömming, schnitzel, rödspätta och högrevsburgare. Lunchen varierar från dag till dag.

– Det är mycket svenska klassiker, säger Magnus Johansson.

Smak var ett väldigt populärt ställe. Hur blir det att axla den manteln?

– Vi har inte alls samma ambitioner. Rent allmänt hade man en hög prisbild och vi har mycket lägre prisnivå. 

Två anställda

Restaurangen ser ut att skapa två arbetstillfällen i ett första skede.

– Vi har intervjuat några och det är på gång. Vi börjar med två anställda, sedan är det jättesvårt att säga vad som kommer behövas under högsäsong. Det beror såklart på om allt blir normalt igen. Jag har varit mycket i Vimmerby nu ett tag och tycker ändå att det har varit mycket folk. Så jag undrar hur mycket folk det ska vara annars, säger Magnus Johansson och skrattar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt