Annons:

Restaurangen har stängt:

Restaurang Storgatan 52 har stängt i Vimmerby för en viss tid. Foto: Arkivbild

Restaurangen har stängt: "Inte en människa ute"

I augusti förra året öppnades Storgatan 52 som ett nytillskott i Vimmerbys restaurangliv. Nu har restaurangen dock hållit stängt i ett par månader.
– Efter fars dag var det inte en människa ute, säger ägaren Magnus Johansson.

Annons:

Efter Smak by Simons konkurs dröjde det inte länge innan lokalen på Storgatan övertogs. Magnus Johansson öppnade en ny restaurang i lokalen, men på grund av pandemin och restriktionerna har han nu haft stängt i ett par månader.

– Vi hade rätt mycket folk i september och oktober, men efter fars dag var det inte en människa ute. Då fanns det ingen anledning att ha öppet, säger Magnus Johansson.

Vissa dagar under december var det dock öppet för bokade julbord.

– Vi tog inte bort dem, utan de som fortfarande ville komma fick göra det.

Stängt en tid till

Man planerar fortsatt att hålla stängt ett litet tag till. Hur länge är ännu oklart.

– Vi hade planer att öppna 1 mars, men alla kurvor är väldigt osäkra. Vi har inte bestämt något. Om alla kurvor börjar peka åt rätt håll och vaccineringen kommer igång bättre, så kan vi öppna. Men just nu är folk rädda för att gå ut och äta. 

Hur känner du kring situationen?

– Det är som det är, men jätteolyckligt såklart. När vi hade öppet gick vi plus, så potentialen finns. Det är ingen total katastrof, men tråkigt att ha en restaurang som inte kan vara öppen. Men det finns ju fler ställen som inte har öppet.

"Snabba puckar"

Att Astrid Lindgrens Värld planerar att öppna i slutet av maj är Magnus Johansson väldigt glad för.

– Oavsett vad som händer så kommer vi ha öppet senast 1 maj. Förhoppningen är tidigare, men det måste börja se bättre ut då. Blir det bättre kan vi öppna snabbt. Då är det snabba puckar som gäller.

Branschen lider hårt av pandemin, säger Magnus Johansson.

– Det har påverkat oss mycket. Man får respektera det här med smittan, men det ger väldigt stora följdeffekter. Jag är säker på att man kommer titta på det här om några år, vad som egentligen var bäst. Med tanke på att det blir många konkurser och så vidare.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt