Annons:

Nya mötesplatser på två orter i kommunen: "Finns behov"

Fem mötesplatser blir sju i höst. Nu ska två nya kommunala mötesplatser öppnas i Södra Vi och Storebro.
– Vi ser att det finns behov, säger Simon Lundborg, mötesplatssamordnare.

Annons:

Mötesplats Bullerbyn var den första som öppnades i Vimmerby för sex år sedan. Sedan dess har mötesplatsverksamheten vuxit och i dagsläget handlar det om totalt fem mötesplatser: Bullerbyn, Focushuset, Fabriken, Ceos och Erikshjälpen.

I höst är planen att öppna nya mötesplatser i både Södra Vi och Storebro.

– Vi kommer under hösten att långsamt starta upp mötesplatser i Södra Vi och Storebro. Fysiskt kommer vi befinna oss i bibliotekets lokaler. Något exakt datum är inte satt än, men någon gång i mitten av september, säger Simon Lundbord, mötesplatssamordnare. 

Varför öppnar ni mötesplatser där?

– Det är dels landsbygdsutvecklingen. Vi ser också att det finns liknande behov i bostadsområden, framför allt i Storebro, som det gör i Bullerbyn, med barnpedagogisk verksamhet och även hjälpa till med rastvaktsverksamhet på skolgården samt hjälpa medborgare med olika frågor, som behov av språkhjälp med mera. Vi vill också öka servicen i de olika delarna av kommunen, att vara en servicelänk och tillhandahålla information. 

Sex anställda

Förhoppningen är att kunna ha tre anställningar i Storebro och tre anställningar i Södra Vi. 

– Vi startar med basverksamhet där man är rastvakt på förmiddagarna och eftermiddagsverksamhet. Det finns en förhoppning att integrera det här med biblioteket på sikt, säger Lundborg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt