Annons:

Två pojkar döms för våldtäkt mot barn

Kalmar tingsrätt dömer två pojkar för våldtäkt mot barn

Två pojkar döms för våldtäkt mot barn

Kalmar tingsrätt dömer två pojkar över 15 år till ungdomsvård och att betala skadestånd till en flicka under 15 år som de hade samlag med några dagar innan jul förra året.

Annons:

Pojkarna som är från en annan kommun kom till Västervik och besökte en flickvän till en av dem. Under kvällen tog en av killarna initiativ till att ha samlag med flickan och den andra killen blev också inbjuden. När samlaget pågick kom flickans pappa in i rummet och avbröt det och slängde ut pojkarna ur bostaden. Han körde dem senare till Västerviks resecentrum.

Flickan har i polisförhör sagt att hon inte ville men att hon var rädd för att säga ifrån allt för högt och tydligt. Hon säger också att hon kände sig inte som en människa utan som en docka som pojkarna utnyttjade. Pojkarna menar att flickan deltog frivilligt. De visste dock om att det inte är tillåtet att ha sex med en person som är under 15 år.

Pojkarna vidgår att de har haft sex med flickan men menar att brotten ska rubriceras som mindre grovt, då alla tre frivilligt haft samlag med varandra. Rätten anser dock att flickan behandlats hänsynslöst av pojkarna, vilket framgår av alla inblandades vittnesmål.

Kalmar tingsrätt dömer pojkarna till ungdomsvård samt att de gemensamt ska betala 125 000 kronor för våldtäkt mot barn.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt